Meni
Your Cart
C4 Sub Mk2-Nizkotonski, ATC
C4 Sub Mk2-Nizkotonski, ATC
C4 Sub Mk2-Nizkotonski, ATC
C4 Sub Mk2-Nizkotonski, ATC
C4 Sub Mk2-Nizkotonski, ATC
C4 Sub Mk2-Nizkotonski, ATC
C4 Sub Mk2-Nizkotonski, ATC
C4 Sub Mk2-Nizkotonski, ATC
C4 Sub Mk2-Nizkotonski, ATC
C4 Sub Mk2-Nizkotonski, ATC
C4 Sub Mk2-Nizkotonski, ATC
C4 Sub Mk2-Nizkotonski, ATC

ATC Loudspeaker Technology
C4 Sub Mk2 Nizkotonski zvočnik

Nov lastniški 12-palčni zvočnik, optimizirana mehanika motorja in ojačevalnik razreda AB s 300 W se združujejo za izjemno zmogljivost ljubiteljev avdiofilne glasbe in filmov.
Svetovno znano po svojem značilnem visokem izhodu, nizki distorziji v zvočnem inženiringu in zaupanju glasbenikov, studiev, tonskih inženirjev v živo ter avdiofilov že več kot pet desetletij, podjetje The Acoustic Transducer Company (ATC) s ponosom sporoča proizvodnjo aktivnega subwoofer sistema C4 Sub Mk 2. Zasnovan za združitev najvišjih standardov inženirskega zvočnika ter elektronike v en sistem, C4 Sub Mk 2 uporablja povsem nov lastniški 12-palčni sub-bas gonilnik SS75-314SC, ki ga poganja novo razviti ojačevalnik razreda AB s 300 W, obe komponenti sta ročno izdelani in nameščeni v obsežni omarici v proizvodnem središču podjetja v Stroudu.

Nov ATC sub-bas gonilnik
C4 Sub Mk 2 uporablja nov sub-bas zvočnik SS75-314SC, prvič zasnovan za ATC sub-bas sistem, ki ga je razvil razvojni tim za reprodukcijo najnižjih štirih oktav zvočnega pasu. Da bi to dosegli, dizajn izkorišča značilno konfiguracijo dolge reže/kratke tuljave ATC do njenih naravnih meja z izjemno dolgo 30-milimetrsko magnetno režo, obkroženo z 6-palčnim/150-milimetrskim neodimskim magnetom N48M - najmočnejšim, kar ga je kdaj zbralo podjetje ATC, in prvim za podjetje. V podporo popolnoma prenovljenemu motoričnemu sistemu je nov gumijasti valjasti obroč za visoko izletnost, nov pajek za optimizirano geometrijo upogibanja in visokotokovno prezračevanje motorja za nizko hrupnost in stiskanje.
Poleg zmanjševanja distorzije ta še nevidena konfiguracija kratke tuljave in dolge reže zagotavlja, da tuljava ostane znotraj strukture motorja - celo pri visokih glasbenih ravneh - kar maksimira hlajenje, zmanjšuje stiskanje moči in povečuje zanesljivost. Turbulenca zraka znotraj zvočnika je zmanjšana z veliko, razširjeno odprtino, ki poteka skozi sredino strukture motorja, kar dodatno povečuje hlajenje tuljave in motorja.
Posledično C4 Sub Mk2 ponuja razširjen odziv na nizke frekvence, pri tem pa se izogne elektronskemu izenačevanju, za razliko od mnogih subwooferjev, ki so danes na voljo. Namesto tega se uporablja bolj elegantna kombinacija izjemnega inženiringa zvočnikov in nekoliko večje prostornine omarice. Preprostost tega pristopa zmanjšuje fazni premik in skupno zakasnitev, kar olajšuje integracijo subwooferja z glavnimi zvočniki.

Nov 300W ojačevalnik ATC
Popolnoma nov dizajn razreda AB s 300 W je natančno prilagojen zahtevam novega gonilnika in zagotavlja hiter, dinamičen bas z minimalno obarvanostjo. Dva uravnotežena linijska vhoda omogočata povezljivost za stereo ali AV/domiselne kino sisteme, medtem ko sta na voljo dva uravnotežena izhoda za povezovanje s "glavnimi" stereo zvočniki ali za "veriženje" več podwooferjev. Nizkoprepustni filtri so analogni, 4. reda Linkwitz-Riley, s filtri za frekvenco, ki zagotavljajo optimalno integracijo s sodelujočimi zvočniki. Poleg tega sta industrijsko standardni nizkoprepustni filter 80 Hz in možnost "izklopa" (za uporabo z zunanjim procesiranjem) pridružena stikalu za polariteto, spremenljivemu 180° faznemu prilagajanju in stopničastemu zatemnjevalniku v območju 21 dB za natančno usklajevanje ravni.

Omarica C4 Sub Mk 2
Ročno izdelana in končana v tovarni ohišja ATC ter deljenje sloga z "Classic" in "Tower" serijo zvočnikov blagovne znamke, ima omarica C4 Sub Mk 2 70 litrov in uporablja 25 mm/1-palčne debele panele in močno izdelano ojačitev. Na voljo je v standardnih furnirjih češnje, črnega pepela, orehovega in hrastovega lesa, pa tudi v satenasto črni in satenasto beli barvi, ali v premijskih furnirjih vrtnice, evropskega oreha, magnolije in hrasta Pippy, s možnostjo visokega sijaja nad furnirji in črnih/belih klavirskih lakov.

V uporabi
Velikost in zmogljivost C4 Sub Mk 2 ga naredita naravno dopolnilo za ATC SCM19, SCM20, SCM40, SCM50 in SCM100 aktivne/pasivne sisteme in visoko zmogljive zvočnike podobne velikosti. Več podwooferjev lahko uporabimo za dodatno izboljšanje zmogljivosti v večjih prostorih ali pri sodelovanju z večjimi zvočniki. Ojačani povezovalni vhodi in izhodi olajšajo povezovanje več podwooferjev.
Zasnovan in inženiran z osredotočenostjo na ločljivost in integracijo, C4 Sub Mk2 zagotavlja bolj uravnoteženo in koherentno doživetje za poslušalca, razširja odziv na nizke frekvence, ne da bi pri tem zakrival podrobnosti ali spreminjal tonskega značaja v zgornjem basu/spodnjem srednjem razponu. Nudi nadgradnjo strankam, ki imajo manjše zvočnike in nimajo prostora za večje stereo zvočnike, hkrati pa krepi možnosti ATC v AV aplikacijah.


Informativna cena:
€ 4.952,00
(vključuje 22% DDV)