Meni
Your Cart

Partnerji

Hrvaška & Srbija

INTEK CROATIA, HRVAŠKA, KOPRIVNICA

Marin Hraščanec

Marinovo otroštvo in mladost so zaznamovale ure igre pod očetovim klavirjem, živahna izmenjava plošč in informacij o najnovejših glasbenih izdajah na ulici, kjer je živel ter obiskovanje glasbene šole. Vse to je utrlo pot predanosti igranju in poslušanju širokega spektra glasbe – od bluesa, rocka, jazza do klasike, sčasoma pa je svoj glasbeni interes usmeril v klavirski jazz.

Z zasedbo »Praline & Fast Food« je pri založbi »Aquarius records« izdal dve plošči, sodeloval in nastopal pa tudi s kopico drugih glasbenikov – Boškom Petrovićem, Željkom Kovačevićem, Johnom Kruthom, Tihomirjem Hojsakom, Vojkanom Jocićem, Miroslavom Evačićem in drugimi.

Celo življenje obkrožen z glasbo in glasbeniki je razvil občutek za izvirni, organski zvok glasbil, kar ga je vodilo v svet hi-fi-ja, kjer so brezpogojna živost in iskrenost izvedbe ter zven inštrumentov najbolj iskane lastnosti opreme za predvajanje glasbenih posnetkov.

Kot multiinštrumentalist, pianist, kitarist, aranžer in avtor je svoje glasbeno znanje uspešno prenesel na področje glasbene produkcije ter profesionalne in domače avdio industrije. Napisal je tudi glasbo za nekaj dokumentarnih in animiranih filmov, je soustanovitelj Jazz kluba Koprivnica in organizator festivala »Fest Jazza«, enega največjih open-air jazz festivalov na Hrvaškem.

INTEK-CROATIA.HR

AUDIONOVUM, HRVAŠKA, KARLOVAC

Dubravko Novosel

Dubravko je ustanovitelj in gonilna sila podjetja audioNovum, hkrati pa avtor mnogim poznanega priročnika »audioFiles« iz leta 1999, ki ga je takratna skupnost avdiofilov in recenzentov odlično sprejela. V njem je strnil osnovne recepte in nekaj tehničnih rešitev za izboljšanje avdio sistemov, s katerimi je ljubitelje dobrega zvoka želel spodbuditi k temu, da bi več pozornosti namenili ustrezni uporabi naprav v glasbenih sistemih.

Še danes namreč trdno zagovarja prepričanje, da so hi-fi naprave v svoji osnovni funkciji zelo preproste in zato mogoče ni vedno najbolj očitno, da je za dober zvok odločilnega pomena ravno pravilno ravnanje z njimi in da zgolj priklop sistema na zidno vtičnico ni dovolj.

Z avdio svetom je na različne načine povezan že celo življenje. Od 2001 do 2012 je bil je evropski distributer za kalifornijsko znamko zvočnikov Veritone Minimum Phase Speakers (VMPS), leta 2013 je konstruiral lasten zvočnički sistem z imenom OZ – aktivni zvočnik odprtega tipa, ki svoje delovanje prilagaja načinu postavitve v prostoru, uglasi tonsko ravnotežje in predstavlja odličen primer optimizacije, ki jo je mogoče izvesti tudi pri drugih avdio sistemih.

Med leti 2014 in 2017 je v sklopu projekta Sonus Elite sodeloval v zagrebški trgovini Sonus Art, leta 2019 pa svoje znanje in izkušnje usmeril na samostojno podjetniško pot.

AUDIONOVUM.HR

ACOUSTIC DESIGN, SRBIJA, BEOGRAD

Nemanja Stanojević

Že več kot dvajset let uspešnega poslovanja in nenehnega usposabljanja ga žene želja, da naročnikom ponudi popoln zvok in vrhunsko hi-fi izkušnjo. Naj bo to v zasebnem stanovanju, hiši, jahti, pri ozvočenju gostinskega lokala, kluba ali pa v profesionalnem produkcijskem okolju – v radijskem oz. televizijskem studiu, ki potrebuje nove studijske monitorje, za orkester ali glasbeno zasedbo, koncertne dvorane, hale oziroma stadion, ki išče rešitev za primerno ozvočenje.

Popoln zvok je zanj imperativ, saj kakovost v njegovih očeh ne pozna alternative. Uspeh podjetja Acoustic Design poleg dolge vrste zadovoljnih naročnikov izkazuje tudi zaupanje podjetij, ki v svetovni avdio industriji zavzemajo vodilni položaj in katerih avdio izdelki predstavljajo sinonim za dober zvok.

Distribucijo blagovnih znamk vrhunske high-end in profesionalne avdio opreme pokriva na območju Republike Srbije, Kosova, Črne Gore, Bosne in Hercegovine ter Makedonije.

Širok izbor, bogato znanje in razvejana distribucijska mreža podjetju omogočajo, da vsakemu kupcu ali naročniku v danem trenutku lahko ponudi izdelke, ki slonijo na najsodobnejših tehnologijah in najvišji kakovosti, omogoči pa tudi nadgradnjo za doseganje še boljšega zvoka v sklopu obstoječega sistema.

ACOUSTICDESIGN.RS