Meni
Your Cart
SB-G90M2 Grand Class-Samostoječi, TECHNICS
SB-G90M2 Grand Class-Samostoječi, TECHNICS
SB-G90M2 Grand Class-Samostoječi, TECHNICS
SB-G90M2 Grand Class-Samostoječi, TECHNICS
SB-G90M2 Grand Class-Samostoječi, TECHNICS
SB-G90M2 Grand Class-Samostoječi, TECHNICS
SB-G90M2 Grand Class-Samostoječi, TECHNICS
SB-G90M2 Grand Class-Samostoječi, TECHNICS
SB-G90M2 Grand Class-Samostoječi, TECHNICS
SB-G90M2 Grand Class-Samostoječi, TECHNICS
SB-G90M2 Grand Class-Samostoječi, TECHNICS
SB-G90M2 Grand Class-Samostoječi, TECHNICS

TECHNICS
SB-G90M2 Grand Class

Zmogljivost naslednje generacije: samostoječi zvočnik za 3D zvočni prostor.

Gonilnik Advanced Phase Precision Driver

Za reprodukcijo glasbe z izboljšano prostorsko zvočno izraznostjo je potrebno, da so vse valovne fronte zvokov, ki prihajajo iz zvočniške enote, poravnane, ko dosežejo poslušalca, ne glede na položaj poslušanja. Koncept točkovnega vira zvoka je eden od idealnih pristopov za dosego tega.
Za uresničitev točkovne reprodukcije zvočnega vira je bila sprejeta koaksialna konfiguracija, nato pa je bila združena z originalno oblikovanim linearnim faznim čepom za poravnavo faz in gladko pretočno membrano, oblikovano s plitvo membrano in gladko obliko robov za minimalen odboj zvoka.
2-stezni koaksialni zvočnik SB-G90M2 je bil na novo razvit za reprodukcijo srednje- do visokofrekvenčnega območja, da bi dosegli jasno lokalizacijo zvočne slike in visoko kakovost zvoka za zagotavljanje gladke, s čustvi bogate glasbe, medtem ko podedujemo koncepta točkovnega vira zvoka in linearne faze, ki jima Technics neusmiljeno sledi.

Linearni fazni vtič

Originalno oblikovan akustični čep je nameščen na sprednji strani membrane visokotonca in zagotavlja zmožnost reprodukcije zvoka visoke ločljivosti in širok zvočni oder.
Konica linearnega faznega vtiča je izdelana iz medeninastega materiala visokega modula visoke gostote. Preprečuje, da bi vtič vibriral po nepotrebnem zaradi učinka tresljajev srednjetonske enote, s čimer zagotavlja jasen zvok z nizkim popačenjem.

Diafragma z gladkim pretokom

Ko se zvočni val širi vzdolž nepravilne površine, postane njegova valovna fronta motena zaradi površinskih nepravilnosti in povzroči degradacijo frekvenčnih značilnosti. To vpliva zlasti na značilnosti visokih frekvenc s kratkimi valovnimi dolžinami.
Membrana srednjetonske enote, ki je del koaksialne zvočniške enote, ima plitvo obliko z gladkim robom za zmanjšanje odbojev zvoka, tako da so motnje zvokov, ki jih oddaja membrana, čim manjše, kar ima za posledico odličen frekvenčni odziv, fazna karakteristika in široka usmerjenost.
Ta konfiguracija doseže širok zvočni oder ter gladko in bogato srednje do visokofrekvenčno območje.

Stacionarna gradnja

Za reprodukcijo zvoka glasbe z visokim razmerjem S/N so bili viri vseh nezaželenih ali nezaželenih zvokov popolnoma odstranjeni.
V ta namen je bila arhitektura uravnotežene namestitve gonilnika, ki jo je sprejel prejšnji model SB-G90, dodatno optimizirana z obsežno analizo CAE, pregrada za pritrditev zvočnika pa je bila na novo razvita za varno pritrditev zvočniških enot. Poleg tega je bila togost celotnega ohišja okrepljena, da bi izkoristili prednost uravnotežene arhitekture namestitve gonilnika. Trdnost in oblika vsakega dela, ki sestavlja koaksialni zvočnik, je bila skrbno pregledana, da bi čim bolj odstranili neželene vibracije in hrup. Še več, znotraj omarice je zagotovljena struktura zvočne poti. Ta nova in edinstvena struktura učinkovito odpravlja stoječe valove, ki povzročajo resonančni vrh.

Uravnotežena arhitektura namestitve gonilnikov

Neželene vibracije, ki jih povzroča pregrada za pritrditev zvočnika, so bile dodatno zmanjšane z izboljšanjem prezračevalnih lukenj z uporabo CAE in z omogočanjem enodelne pregrade za nizkotonec, da prodre v spodnjo ploščo za doseganje večje togosti. Še več, optimizirane prezračevalne luknje izboljšajo porazdelitev zvoka, ki seva iz hrbtnih strani zvočnikov za izboljšan odziv. Poleg tega je pregrada za pritrditev koaksialnega zvočnika ločena od pregrade za pritrditev nizkotonca, da se odpravijo medsebojne motnje.
Skupaj še izboljšata čistost zvoka in tridimenzionalno predstavitev zvočnega polja.

Zaključna struktura stojnega vala

Resonanca, imenovana stoječi val, običajno nastane v ohišju zvočnika zaradi zvoka določene frekvence, ki je določena z velikostjo omarice. Najpogostejši način za odpravo stoječega vala je namestitev materiala, ki absorbira zvok, v notranjost omare. Ker pa material, ki absorbira zvok, absorbira tudi zvok na frekvencah, ki niso tiste, ki ustvarjajo stoječe valove, reproduciranemu zvoku nekoliko odvzame dinamičnost ali živost.
Kot protiukrep je na dnu ohišja nizkotonca zagotovljena struktura zvočne poti za usmerjanje stoječih valov. Kot protiukrep je na dnu ohišja nizkotonca zagotovljena struktura zvočne poti za usmerjanje stoječih valov. Material, ki absorbira zvok, je nameščen na mestu zvočne poti, kjer je hitrost zvoka največja. To omogoča učinkovito odstranjevanje stoječih valov, ki so vzrok za resonančne vrhove, z minimalno količino zvočno absorbirajočega materiala. (patentirano)
Ta struktura omogoča uporabo vseh informacij, potrebnih za natančno reprodukcijo glasbe, tako da sistem zvočnikov ustvari bolj živ in naraven srednje- in nizkofrekvenčni zvok.

 

Maloprodajna cena je za 1 par.

  • Proizvajalec: TECHNICS
  • Model: technics_sb-g900m2

Informativna cena:
€ 5.398,00
(vključuje 22% DDV)