Meni
Your Cart
AURA C-Center, WHARFEDALE
AURA C-Center, WHARFEDALE
AURA C-Center, WHARFEDALE
AURA C-Center, WHARFEDALE
AURA C-Center, WHARFEDALE
AURA C-Center, WHARFEDALE
AURA C-Center, WHARFEDALE
AURA C-Center, WHARFEDALE
AURA C-Center, WHARFEDALE
AURA C-Center, WHARFEDALE
AURA C-Center, WHARFEDALE
AURA C-Center, WHARFEDALE

WHARFEDALE
AURA C

AURA je najnovejša inovacija v družini vodilnih zvočnikov Wharfedale. Navdih črpa iz vrhunske serije ELYSIAN glede prileganja, izvedbe in tehnoloških pridobitev, AURA pa je še en model, ki presega običajne vrednosti, pri čemer prinaša vso podrobnost, energijo in vzdušje vaše glasbene zbirke z vodilno zmogljivostjo, vendar z izjemno cenovno ugodno ceno.

AURA AMT
Opremljen z zdaj svetovno znanim pretvornikom Wharfedale AMT, vsak model AURA oddaja osupljivo visokofrekvenčno definicijo. Za razliko od običajnih kupol ali drugih trakov in ravnih membran pretvornika AMT Wharfedale za visoke frekvence ne premika naprej in nazaj kot bat. Ni omejen z maso svoje membrane, kar bi povzročilo zamegljevanje odziva na prehodne pojave. Namesto tega je membrana prepognjena in nosi prevodne elemente potopljene v izjemno močnem magnetnem polju. To ni le učinkovit način premikanja zraka, temveč je tudi izjemno natančen, saj je membrana ves čas pod natančnim nadzorom motoričnega sistema. Rezultat je pretvornik z širokim pasovnim spektrom, ki doseže izjemno nizko popačenje in izredno glasbeno podrobnost, s sijajno hitrostjo in dinamično sposobnostjo.

AURA membrane
Kot so inženirji Wharfedale ugotovili pri oblikovanju vrhunske serije ELYSIAN, mora biti prehodna natančnost in učinkovitost AMT-u primerno usklajena z zvočniki za srednje in nizke tone za brezhibno avdio izvedbo. Zato AURA uporablja tudi lasten stožec iz tkanega steklenih vlaken za membrane srednjega in nizkega razpona, zaključene s področji visoke prožnosti iz gume. Glasilke, ki poganjajo stožce, so potopljene v magnetna polja visokega toka, z vodenimi tokovi in induktanco, ki jih nadzorujejo obloženi s bakrom ovoji.
Ti motorični sistemi z nizko popačenjem so nameščeni na ohišjih iz litega aluminija, vsako pritrjeno na omaro s šestimi visokotlačnimi vijaki, da se ohrani togost strukture in zagotovi natančen odziv na prehodne pojave. Gumijasti obroči za rob okoli vsakega ohišja niso le dekorativni element, ampak tudi nadzorujejo morebitne resonance na spoju med aluminijastim ohišjem in lesenim ohišjem.

SLPP
Wharfedalejev SLPP (režeči naloženi profilirani port) dizajn za bas refleks je bil razvit iz prvotne ideje Gilberta Briggsa, podjetnika, ki je ustanovil in vodil Wharfedale od leta 1932 do 1964. V seriji AURA se visokotlačni, visokohitrostni zračni tok iz spodnjega usmerjenega porta bolje ujema z nizkim zračnim tlakom v prostoru s porazdelitvijo zračnega toka skozi vrsto režastih odprtin v podstavku. Ta portiranje zmanjšuje nezaželeni zvok iz porta in izboljšuje učinkovitost sistema za bas refleks - še eno zdajšnjo zasnovo znamke Wharfedale.

AURA Crossover
Križišče je v središču vsakega zvočnika, ki povezuje celotno izvedbo v "vsoto vseh delov". Wharfedale je bil eden prvih proizvajalcev domačih zvočnikov, ki je uporabil križišče za razdelitev frekvenčnega pasu med gonilniki, ki so bili vsak optimizirani za bas, srednji ton in visoke tone.
Z 90 leti učenja, poleg tega pa tudi z koristmi enega najbolj spoštovanih arhitektov križišč na svetu, Petra Comeauja, direktorja akustičnega oblikovanja IAG, so zapletena omrežja križišč finomešana skozi stotine ur poslušanja testov, da se zagotovi brezhibno prehajanje med gonilniki.
Kot pri vseh serijah Wharfedale se uporabljajo samo najvišje ocenjene, akustično transparentne komponente v celotnem omrežju križišča, kar zagotavlja, da je slišana vsa glasbena podrobnost.

AURA omarica
Omarice AURA so na mnogo načinov umetniško delo. Na voljo so v črni, beli in naravni orehovi naravni furnirji s posebnim vzorcem, vsaka omarica pa je nato lakirana in polirana, da predstavi lep kos pohištva, na katerega boste ponosni v svojem domu, podobno kot pri bistveno dražji seriji ELYSIAN. Glajene krivulje omarice niso le privlačne za oko. Pomagajo razpršiti akustični izhod gonilnikov gladko v prostor brez neželenih odbojev sicer ostrih robov.
Pod poliranimi laki so stene omar iz več plasti različnih vrst lesa, zasnovane za zmanjšanje resonanc plošče pod mejo slišnosti. Ta večplastna konstrukcija, z imenom PROS (Panel Resonance Optimization System), ima dodaten korist - zavira uhajanje nezaželene zvočne energije iz notranjosti omarice, ki bi sicer motila napredek izhoda gonilnikov.

AURA v uporabi
Serija Wharfedale AURA prihaja v obliki stojalnih možnosti AURA 1 in 2. Vsak je na voljo s priporočenimi, vendar primerno opaznimi, posebej oblikovanimi stojali. Kot zvočniki, ki jih predstavljajo, uporabljajo stojala AURA najboljše materiale, kot so temni krom obrobe, ki se ujemajo in izpostavljajo pozornost do detajlov in same kakovosti izdelave.
Stojalne možnosti AURA 3 in 4 so spremljane s sredinskimi kanali v modelih AURA C in bolj kompaktnim AURA CS za pulzirajoče, popolnoma zabavne konfiguracije domačega gledališča.
Na podlagi nedavnih nagradno nagrajene zgodovine serije Wharfedale Diamond 12, EVO4 in spoštovane serije ELYSIAN se Wharfedale AURA samozavestno podaja v novo območje in segment.


Informativna cena:
€ 1.399,00
(vključuje 22% DDV)