Meni
Your Cart
AMG STA-Močnostni, NUPRIME AUDIO
AMG STA-Močnostni, NUPRIME AUDIO
AMG STA-Močnostni, NUPRIME AUDIO
AMG STA-Močnostni, NUPRIME AUDIO

NUPRIME AUDIO
AMG STA

AMG STA je sestavljen iz več najsodobnejših inovacij v zasnovi ojačevalnika moči. Njegove vodilne lastnosti v razredu vključujejo vhodno impedanco 1M Ohm, visok trenutni tok za dostavo moči, preklopno frekvenco 700 kHz in enostranski nenegativni modul razreda A skupaj z modulom razreda D z dvojno povratno zvezo za 300 W mono moči ojačevalnika.

Sprednja plošča serije AMG uteleša njen duh. Rezkan je iz 15 mm utrjene letalske aluminijeve zlitine s štiriosnim CNC strojem z diamantnim rezalnikom v 48-stopenjskem postopku. Elementi oblikovanja, kot so 3D "lebdeči" logotip, ukrivljena površina okoli stikala na sprednji plošči in diamantno rezan rob, prinašajo kakovost ultra-zmogljivih avdio izdelkov v cenovno dostopno ponudbo serije AMG.

tehnologija
AMG STA PCB vključuje oklop ozemljitvene žice za izolacijo zunanjih motenj. JFET s pasovno širino 300 Mhz zagotavlja izjemno visoko vhodno impedanco in širokopasovno hitro odzivnost. Dinamika zasnove in enosmerno vezje razreda A obogatita naravni drugi harmonik.
Ta oblika omogoča, da se najbolj občutljive podrobnosti v zvočnem signalu prenesejo skozi verigo. Stopnja preglednosti pri reprodukciji zvoka je v tem razredu opreme resnično osupljiva, s spretnostjo pri ustvarjanju zelo podrobnih zvočnih podob.
AMG-STA uporablja module razreda A z novim vezjem razreda D z dvojno povratno informacijo. Nihajna frekvenca razreda D se je povečala na 700 kHz, kar je 1,4-krat več kot pri STA-9.
Napajalnik uporablja 380 W poseben navitni napajalni transformator, ki ima 30 % več konične izhodne moči od podobnega prostorninskega transformatorja.
Vhod izmeničnega toka iz vhodnega konektorja v napajalni transformator uporablja visokotokovno varilno linijo za zagotavljanje največjega prenosa moči.
Poleg tega visokofrekvenčni napajalni filter tretjega reda zmanjša zunanji hrup.
Priključni blok z zaklepno žico 20 A povezuje transformator z matično ploščo, vzporedno z dvema usmernikoma temenskega toka 10 A.
Glavna tokovna pot, ki ima tokovno zasnovo velike zmogljivosti, uporablja bakreno ploščo z nizko impedanco, da poveča dovod energije v vezja ojačevalnika.

Kako je AMG STA mono dosegel boljše zvočne lastnosti poleg večje moči kot AMG STA stereo?
Standardna metoda za premostitev stereo ojačevalnika v mono uporablja niz operacijskih ojačevalnikov (OPA), da se vhodni signali obrnejo v enega od stereo ojačevalnikov, s čimer se ustvari nasprotna faza, ki jo je mogoče nato združiti za povečanje moči. Nasprotno pa inovativno premostitveno vezje AMG STA uporablja zasnovo, ki ji pravimo tehnologija enosmernega neposrednega vbrizgavanja, pri kateri mono način poleg tega, da pridobi več kot dvojno moč, zveni bolj živahno in dinamično.

Slušni vtis
Z izboljšavami na vseh področjih se je letvica dvignila za to, kar je mogoče doseči z zvočno zmogljivostjo v majhni obliki.
AMG STA ima svoj okus, zato ga je težko primerjati z Evolution One, ki del svojega dizajna črpa iz ST-10 s podobno ceno. AMG STA je zvenel gladko in sproščujoče. Podrobnosti, ločljivost, dinamika in hitrost so na ravni ST-10, vendar je zvok precej drugačen.
V primerjavi z Evolution One jim je skupna značilnost enostavnosti reprodukcije podrobnosti posnetka. Vendar AMG STA stvari počne drugače. Medtem ko ima Evolution One to vabljivo toplino, želi AMG STA pritegniti poslušalca. Zato ima AMG STA namesto blišča in glamurja, ki vas hitro potegne v nastop, obnašanje, ki vas počasi popelje v glasbo.
Tonske lastnosti AMG STA se nagibajo k polnosti in bogatosti, zato se zdi, da instrumenti in vokali pridobijo dodatno telo, težo in harmonično bogastvo. Morda ni najbolj natančna reprodukcija, vendar naredijo jazzovske in vokalne skladbe zelo zasvojljive. Morda odvzame surovo ostrino rock in elektronske glasbe in za nekatere zveni manj razburljivo.
Zvočna kulisa ima privlačno lastnost. Linearna predstavitev je, kot če bi reflektorji osvetlili vse nastopajoče, tako da so vsi enako dobro vidni. AMG STA pa ima bolj učinek osvetljevanja, kjer so nastopajoči osredotočeni na to, da pritegnejo vašo pozornost.
Težko je uvrstiti zvok AMG STA v merljive lastnosti, saj se predstavitev precej razlikuje od drugih serij. Morali boste poskusiti in slišati sami.


Informativna cena:
€ 1.850,00
(vključuje 22% DDV)