Meni
Your Cart
ELYSIAN 2-Kompaktni, WHARFEDALE
ELYSIAN 2-Kompaktni, WHARFEDALE
ELYSIAN 2-Kompaktni, WHARFEDALE
ELYSIAN 2-Kompaktni, WHARFEDALE
ELYSIAN 2-Kompaktni, WHARFEDALE
ELYSIAN 2-Kompaktni, WHARFEDALE
ELYSIAN 2-Kompaktni, WHARFEDALE
ELYSIAN 2-Kompaktni, WHARFEDALE
ELYSIAN 2-Kompaktni, WHARFEDALE
ELYSIAN 2-Kompaktni, WHARFEDALE
ELYSIAN 2-Kompaktni, WHARFEDALE
ELYSIAN 2-Kompaktni, WHARFEDALE

WHARFEDALE
ELYSIAN 2

Pristen primer luksuznega zvoka, ELYSIAN ponuja razvajanje v dizajnu, materialih, estetiki in zmogljivosti. Temeljit in brezkompromisen pristop je vodil inženirje Wharfedale, da so ustvarili merilo v cenovno dostopnih, avdiofilskih luksuznih zvočnikih. Vrhunski dizajn in vodilna tehnologija v razredu sta združeni za zagotavljanje glasbene reprodukcije, ki bo ponosno izzivala najboljše zvočnike na svetu.
Od ohišja s klavirskim lakom, ustvarjenega s podrobnostmi resnične izdelave, do visokofrekvenčnih pretvornikov AMT (Air Motion Transformer) in evropsko izdelanih bas zvočnikov, ELYSIAN predstavlja nov standard v svetu domačih avdio izkušenj.
Posledični zvok iz fino uravnotežene izbire zvočnika in strokovne zasnove crossoverja se ujema z neokrnjeno zasnovo s stopnjo naravne preglednosti, ki vas bo pustila brez sape.
Enega za poznavalce in enega za zgodovinske knjige, ELYSIAN vas bo pustil vprašati, kako je to mogoče v tem cenovnem razredu?

ELYSIAN je resnično umetniško delo zvočnega inženiringa.
Wharfedale ELYSIAN je nova vodilna serija zvočnikov, ki premika meje zmogljivosti in zmogljivosti zvočnikov v tej cenovni kategoriji. Pristen primer luksuznega zvoka, ELYSIAN ponuja razvajanje v dizajnu, materialih, estetiki in zmogljivosti. Temeljit in brezkompromisni pristop je vodil inženirje Wharfedale, da so ustvarili merilo v cenovno dostopnih, avdiofilskih luksuznih zvočnikih. Vrhunska zasnova in tehnologija, ki je vodilna v razredu, sta združena za zagotavljanje glasbene reprodukcije, ki bo ponosno izzivala najboljše zvočnike na svetu.
Enega za poznavalce in enega za zgodovinske knjige, ELYSIAN vas bo pustil vprašati, kako je to mogoče v tem cenovnem razredu?
Od pristnega ohišja s klavirskim lakom, ustvarjenega s podrobnostmi resnične izdelave, do visokofrekvenčnih pretvornikov AMT (Air Motion Transformer) in evropsko izdelanih bas zvočnikov, ELYSIAN predstavlja nov standard v svetu domačih avdio izkušenj. Posledični zvok iz fino uravnotežene izbire zvočnika in strokovne zasnove crossoverja se ujema z neokrnjeno zasnovo s stopnjo naravne preglednosti, ki vas bo pustila brez sape.

ELYSIAN AMT
AMT (Air Motion Transformer) je radikalno drugačen način premikanja zraka. Veliko, nagubano in lahko diafragmo po svoji površini poganjajo vrste strateško postavljenih kovinskih trakov, potopljenih v močno magnetno polje. Pod vplivom glasbenega pogona se gube v diafragmi skrčijo in razširijo, stisnejo zrak med njimi, da tvorijo želeno valovno obliko. To ni samo učinkovit način premikanja zraka, ampak je tudi zelo natančen, saj je membrana ves čas pod strogim nadzorom motornega sistema. Poleg tega je AMT pretvornik hitrosti in ne tlaka, ki je sposoben ustvariti utripajoče hitre prehode in dinamiko. Rezultat je naprava s široko pasovno širino, ki naravno doseže nizko popačenje in zagotavlja čudovite glasbene podrobnosti.

ELYSIAN Srednjetonec
Odločeni, da se ujemamo z občutljivostjo in natančnostjo AMT, smo se odločili za edinstveno matriko iz tkanih steklenih vlaken za stožec, ki daje čudovito kombinacijo nizke mase in trdnosti, nato pa smo temu dodali premaz visoke plastičnosti za nadzor njegovega akustičnega obnašanja. Pri tako nizki masi bi se za obrobo ujemal le penasti gumi podoben material z nizkim dušenjem, ki je ponovno prevlečen za vzdržljivost. Osrednji fazni vtič je posebej oblikovan za linearizacijo izhoda po široki pasovni širini, tudi precej izven osi, kar izboljša naraven odziv na glasbo, ki jo lahko slišite kjer koli želite sedeti. Kar boste slišali, je osupljiva resničnost glasov in instrumentov. Zdi se, kot da so pevci prisotni v sobi z vami – zaprite oči in prisluhnite otipljivi prisotnosti pevcev v akustičnem prostoru, ki ga predstavlja ELYSIAN.

ELYSIAN bas
Bas enote nalaga najnaprednejša različica edinstvenega Wharfedale Slot Port doslej. Krščen SLPP (Slot Loaded Profiled Port) zadnji izhod basovskih enot ni izgubljen. Namesto tega se energija najnižje frekvence odvaja v režo na dnu zvočnika, ki je posebej oblikovana tako, da izenači visok notranji tlak z nizkim tlakom v prostoru. Celotna občutljivost sistema je neverjetno visoka, običajno več kot 92 dB izhoda za samo 1 vat vhoda, kar vsakemu ojačevalniku omogoča, da razkrije celoten dinamični razpon glasbe, ki mu je dovedena brez kakršnih koli naporov ali omejitev. V kombinaciji basovske enote in bassrefleksnega sistema SLPP zagotavljajo masivno osnovo, na kateri stoji preostala glasbena izvedba, kar vam omogoča, da občutite in slišite celoten vpliv grmečih nizkofrekvenčnih informacij.

ELYSIAN Crossover
Združevanje izhodov gonilnikov je napreden računalniško modeliran križanec, ki je bil razvit v več sto urah preizkusov poslušanja in natančno nastavljen, da zagotovi brezhibno zlivanje med pogonskimi enotami. Posebej velja omeniti fazno doslednost v izhodu pogonske enote, ki omogoča širok razpon položaja sedenja in spodbuja visoko linearen odziv moči v vaši sobi za poslušanje. In seveda smo uporabili samo najvišje stopnje, akustično pregledne komponente v celotni konstrukciji kretnice, kar zagotavlja, da slišite vse glasbene podrobnosti brez zadržkov. Slišali boste celotno glasbilo, kot sta violončelo in bas kitara, ne da bi se obremenjevali z uživanjem v popolni dinamiki glasbenega recitala. Ne glede na to, ali poslušate solo klavir, polni orkester ali jazz trio ali rock izvedbo z več inštrumenti, je ELYSIAN več kot sposoben prinesti vznemirjenje in vznemirjenje izvedbe v vašo poslušalnico.


Splošni opis 3-stezni talni zvočnik
Bass refleksni tip ohišja
Dodatek pretvornika 3-stezni
Bas gonilnik 8,5" (220 mm) prevlečen matrični stožec iz steklenih vlaken x 2
Srednjetonec 6" (150 mm) prevlečen matrični stožec iz steklenih vlaken
Gonilnik visokih tonov 27 x 90 mm AMT
AV ščit št
Občutljivost (2.83V @ 1m) 89dB
Priporočena moč ojačevalnika 25-250W
Najvišji SPL 109dB
Nazivna impedanca 4Ω (združljivo 8Ω)
Najmanjša impedanca 3,6Ω
Frekvenčni odziv (+/-3dB) 35Hz ~ 22kHz
Razširitev nizkih tonov (-6dB) 28Hz
Crossover frekvenca 360Hz, 2,9kHz
Prostornina omare (v litrih) 17,5 L, 43,6 L
Mere (mm)
Višina (na podstavku) 700 mm
Širina 334 mm
Globina (s terminali) (432+30)mm
Velikost kartona 580 x 460 x 830 mm
Neto teža 30,5kg/kos
Bruto teža 35,3 kg/ctn
Zaključek Črna/oreh/bela klavirska obdelava
Standardni dodatki gumijaste noge

Maloprodajna cena je za 1 par.

  • Proizvajalec: WHARFEDALE
  • Model: wharfedale_elysian2

Informativna cena:
€ 5.799,00
(vključuje 22% DDV)