Meni
Your Cart
FIREBIRD-Gramofoni, DR. FEICKERT ANALOGUE
FIREBIRD-Gramofoni, DR. FEICKERT ANALOGUE
FIREBIRD-Gramofoni, DR. FEICKERT ANALOGUE
FIREBIRD-Gramofoni, DR. FEICKERT ANALOGUE
FIREBIRD-Gramofoni, DR. FEICKERT ANALOGUE
FIREBIRD-Gramofoni, DR. FEICKERT ANALOGUE
FIREBIRD-Gramofoni, DR. FEICKERT ANALOGUE
FIREBIRD-Gramofoni, DR. FEICKERT ANALOGUE

DR. FEICKERT ANALOGUE
FIREBIRD

Ideja
… na podlagi naših prejšnjih izkušenj z gramofoni Woodpecker in Blackbird smo izpopolnili naše uporabne koncepte. Sposobnost upravljanja z dvema 12-palčnima ročicama je bil eden od glavnih parametrov zasnove skupaj s poenostavitvijo namestitve gramofona in postopkov poravnave. Osredotočili smo se tudi na vizualno perspektivo z evolucijskimi izboljšavami v našem faktorju oblike, prileganju in zaključku ter prisotnosti. S tonskega vidika Firebird predstavlja vrhunec linije izdelkov DFA, resnično je naš novi referenčni gramofon.

Poslanstvo
… ni bilo preprosto spremeniti elektronike, uporabljene pri Woodpeckerju in Blackbirdu – to bi bilo preveč preprosto, ne, namesto tega smo začeli iz nič z vso novo elektroniko. Razvili smo veliko bolj sofisticirano vrsto strojne opreme in popolnoma na novo napisali našo programsko opremo, s čimer smo delovanje večmotornih gramofonov dvignili na še nikoli videno raven. Brez skrbi, ta nova tehnologija bo vključena tudi v naše trenutne mize Woodpecker in Blackbird, s čimer bo izboljšana tudi njihova zmogljivost.

S tremi motorji smo izbrali edino geometrijsko konfiguracijo, ki je resnično smiselna – enakostranični trikotnik. Kot smo že pokazali pri Blackbirdu, so pozitivni učinki zmanjšane sile upora na ležaju boljši s konfiguracijo trikotnika, saj prav tako stabilizira sklop ležaj/plošča z izničenjem vseh delujočih sil. Vse težnje kroženja so učinkovito odpravljene. V kombinaciji z našimi popolnoma novimi ležaji z 80-odstotno zmanjšano kontaktno površino – ki bodo vgrajeni tudi v modele Woodpecker in Blackbird – dosežemo veliko nižje trenje, kar povzroči manj ropotanja in še bolj izboljša wow & flutter …

Rezultat
... brezčasna eleganca v kombinaciji s popolnimi merami. Enostavnost uporabe na novi ravni, ki izboljšuje izkušnje naših manjših modelov. Enostavnejša nastavitev, saj smo zasnovali tudi nove noge, ki omogočajo veliko širši razpon zmožnosti izravnave skupaj z izboljšanim zvokom. Poleg tega smo uvedli in izboljšali naš dobro znani vgrajeni kotomer TT za nastavitev ročic in kartuš. Popolnoma nova in bolj izpopolnjena zasnova armature, zaradi katere je sestavljanje še lažje kot prej z izboljšano natančnostjo. Presenečeni boste, kako preprosto je doseči najboljše rezultate.

Zvok
… črno ozadje v kombinaciji s čisto dinamiko, tako makro kot mikro. Moč in stabilnost se srečata z nevtralnostjo. Ne glede na to, kakšna je vaša izbira ročice/kartuše – Firebird bo razkril največ, kar lahko iz njega izvlečete, in odprl nova obzorja za vaš užitek ob poslušanju.

Povsem prepričani boste, da se nič ne zadržuje. Usedite se, sprostite se, pustite vse razprave o tehničnih vidikih za seboj in preprosto uživajte v glasbi ...

Sodelujte – vedno več …

Tehnični podatki
gramofon na jermenski pogon, 3 motorji, 2 ročici
sistem za hitro sprostitev za ročice/ročke
vgrajen kotomer za poravnavo kartuše/ročice
dimenzije: 560 mm x 460 mm x 160 mm
desna roka-reža: 205 - 345 mm vrtljivo vreteno (9 - 14 palcev efektivna dolžina)
reža za levo roko (neobvezno): vrtljivo vreteno 205–300 mm (9–12 palcev efektivna dolžina)
teža: 23 kg (podvozje), 29 kg (brez ročice)
garancija: 2 leti (podvozje in elektronika), 5 let (ležaj)

Maloprodajna cena velja za osnovno izvedbo brez grmofonske ročice.


Informativna cena:
€ 10.990,00
(vključuje 22% DDV)