Meni
Your Cart
ARTERA SOLUS PLAY-Sistem - vse v enem, QUAD
ARTERA SOLUS PLAY-Sistem - vse v enem, QUAD
ARTERA SOLUS PLAY-Sistem - vse v enem, QUAD
ARTERA SOLUS PLAY-Sistem - vse v enem, QUAD
ARTERA SOLUS PLAY-Sistem - vse v enem, QUAD
ARTERA SOLUS PLAY-Sistem - vse v enem, QUAD
ARTERA SOLUS PLAY-Sistem - vse v enem, QUAD
ARTERA SOLUS PLAY-Sistem - vse v enem, QUAD
ARTERA SOLUS PLAY-Sistem - vse v enem, QUAD
ARTERA SOLUS PLAY-Sistem - vse v enem, QUAD
ARTERA SOLUS PLAY-Sistem - vse v enem, QUAD
ARTERA SOLUS PLAY-Sistem - vse v enem, QUAD

QUAD
ARTERA SOLUS PLAY

Integrirani ojačevalnik / DAC / predojačevalnik / CD predvajalnik za brezžično pretakanje
QUAD Artera Solus Play je najnovejši dodatek k najbolje prodajani seriji QUAD Artera. Prav tako napoveduje prihod brezžičnega pretakanja zvoka in tehnologije za več prostorov v uveljavljeni portfelj QUAD Artera. QUAD Artera Solus Play, ki temelji na nedavno nadgrajenem in bogato specificiranem Artera Solus, vključuje priznano platformo DTS Play-Fi® za brezžično pretakanje zvoka visoke ločljivosti. S tehnologijo DTS Play-Fi® lahko glasbo pretakate po vašem brezžičnem omrežju v formatu visoke ločljivosti in jo lahko po potrebi preprosto razširite v ultimativni večsobni sistem. Pretakate lahko iz katerega koli vira v vašem brezžičnem omrežju, vključno s pametnimi telefoni, tablicami ali osebnimi računalniki ter pogonom NAS.

Pametna estetika
Omrežje Wi-Fi Artera Solus Play poganja DTS Play-Fi: platforma, nadzorovana z aplikacijo, ki omogoča visokokakovosten brezžični zvok celotnega doma, zmožnost pretakanja glasbe visoke ločljivosti do 24-bitov/192 kHz in podprta z večji nabor uveljavljenih avdio znamk kot katera koli druga brezžična platforma.

Mobilne aplikacije
Brezplačna aplikacija Play-Fi (na voljo za naprave iOS, Android in Kindle Fire, računalnike z operacijskim sistemom Windows ter pametne ure Apple in Android) je intuitiven prehod do številnih glasbenih storitev, vključno s Spotify, Tidal, Amazon Music, Deezer, Qobuz, HDtracks, TuneIn, iHeartRadio in SiriusXM. Je tudi vaš zvest glasbeni strežaj, ki lahko postreže s pretočno knjižnico, shranjeno na katerem koli pogonu NAS, združljivem z DLNA, ali medijskem strežniku v istem domačem omrežju.
Priljubljene sezname predvajanja in radijske postaje je mogoče dodeliti kot 'prednastavitve' bližnjic v aplikaciji, medtem ko podpora Works With Alexa omogoča glasovno nadzorovano predvajanje, ko je Artera Solus Play seznanjena s katero koli napravo, opremljeno z Amazon Alexa.

Tehnologija brezžičnega pretakanja
Play-Fi podpira široko paleto formatov datotek, vključno z MP3, MP4A, AAC, FLAC, WAV in AIFF. V standardnem načinu, ki je optimiziran za pasovno širino v več prostorih, se zvok pretaka do 16-bitov/48 kHz – podobno kakovosti CD-ja. Z vključitvijo kritičnega načina poslušanja Play-Fi lahko zvok visoke ločljivosti do 24-bitov/192 kHz pretakate v Artera Solus Play prek kabla Wi-Fi ali Ethernet, brez prekodiranja ali znižanja vzorčenja.
Obstajajo tudi drugi načini za brezžično pretakanje glasbe v Artera Solus Play, razen prek aplikacije Play-Fi. Uporabniki Spotify se lahko povežejo neposredno iz aplikacije Spotify zahvaljujoč Spotify Connect, vi pa lahko pretakate iz pametnih telefonov in tablic brez povezave z lokalnim omrežjem Wi-Fi zahvaljujoč aptX Bluetooth.
Kljub svoji privlačni preprostosti se Artera Solus Play pod kožo skriva vrhunske prefinjenosti. V njegovem srcu je ES9018 Sabre32 Reference, eminentni 32-bitni, osemkanalni hibridni večbitni čip Delta-Sigma DAC, ki so ga strokovno implementirali Quadovi priznani inženirji elektronike. Zunanji viri imajo koristi od izjemne kakovosti tega DAC prek vrste digitalnih vhodov, ki obravnavajo podatke PCM do 32-bitov/384kHz kot tudi DSD64/128/256. To zagotavlja, da je Artera Solus Play opremljena tako, da kar najbolje izkoristi današnje glasbene formate visoke ločljivosti, kot tudi prihodnji napredek digitalnega zvoka ultra visoke ločljivosti.
Za ponovno predvajanje CD-ja mehanizem za nalaganje rež shrani podatke z diska v medpomnilnik, preden jih poda v asinhroni razdelek DAC. Štiri možnosti digitalnega filtra omogočajo uporabnikom, da prilagodijo zvok s CD-jev in zunanjih digitalnih virov tako, da ustrezajo osebnemu okusu in naravi izvornega materiala.

Povečajte
Stopnje predojačevalnika in ojačevalnika moči Artera Solus Play vključujejo uravnoteženo vezje, kratke in neposredne signalne poti ter visokokakovostne komponente za ohranjanje zvočne čistosti. Glasnost se prilagodi v analogni domeni pod mikroprocesorskim nadzorom, ki oddaja neposredno na dvojno mono stopnjo ojačevalnika razreda AB, ki zagotavlja 2x75 W na 8 ohmov. Da bi zmanjšali popačenje, so napajalniki za levi in desni kanal izolirani drug od drugega in tudi od preostalega sistema.
Izhodna stopnja vezij diskretnega ojačevalnika moči uporablja topologijo CFB (komplementarna povratna informacija) v kombinaciji z običajnim vezjem oddajnika. Stopnja CFB nudi vrhunsko linearnost in zagotavlja odlično toplotno stabilnost, saj je tok v prostem teku neodvisen od temperature izhodnih tranzistorjev. Uporaba oddajnega sledilnika v kombinaciji s stopnjo CFB je učinkovit način za povečanje tokovne zmogljivosti ojačevalnika brez ogrožanja prednosti vezja CFB.
Če ima sledilnik oddajnika dodaten tok le, ko je to potrebno, omogoča preprostejšo ureditev za omejevanje toka, ki je lahko neodvisna od napetosti. Omejevanje toka je pod mikroprocesorskim nadzorom in programirano tako, da ojačevalniku omogoča dovajanje visokih tokov (+/- 15 A) v kompleksna bremena, s čimer presega ojačevalnike, ki so na papirju večji in močnejši. 300VA toroidni transformator napaja dva mono ojačevalnika z uporabo ločenih sekundarnih navitij, čemur sledi 2x15000uF kapacitete rezervoarja na kanal (skupaj 60000uF).
Veliko truda je bilo vloženega v fizično postavitev vezja Artera Solus Play z neodvisnimi tihimi napajalniki, ki napajajo vse kritične stopnje, da so motnje čim manjše. Rezultat je zmogljivost, ki je primerljiva z veliko dražjimi večkomponentnimi hi-fi sistemi – podrobno, naravno, ekspanzivno in dinamično – v skladu z nenehnim prizadevanjem Quada, da zagotovi "najbližji pristop izvirnemu zvoku".

Povežite se
Možnosti kabelske povezave je veliko. Šest digitalnih vhodov – dva koaksialna, dva optična, USB
Tip B in Ethernet – poskrbita za zunanje digitalne vire (na voljo je tudi vtičnica USB tipa A za posodobitve programske opreme), medtem ko par vhodov RCA skrbi za analogne vire. Analogni izhodi so na voljo tako v RCA kot v uravnoteženih različicah XLR, s štirikanalnim nadzorom glasnosti, ki ohranja pot uravnoteženega signala od DAC do izhoda XLR. Par visokokakovostnih stebričkov za vezavo zvočnikov, optični in koaksialni digitalni izhodi, 12 V sprožilni izhod in spredaj nameščena vtičnica, povezana z namenskim ojačevalnim vezjem za slušalke, dopolnjujejo obsežen niz povezljivosti.


Splošni opis CD predvajalnik, DAC, predojačevalnik
z integriranim ojačevalnikom
Ključna tehnologija in funkcije DSD (združljiv do DSD256) / Bluetooth (aptX)
Tehnologija DTS Play-Fi
Formati zvočnih datotek ALAC, WAV, FLAC, AIFF, WMA, MP3, AAC, AACHE,
AAC+, DSD64, DSD128, DSD256
D/A pretvornik ESS ES9018 32-bitni DAC
USB vhod USB B (PC / MAC)
Digitalni avdio vhodi 2 x optični TOSlink, 2 x RCA (DIG1, DIG2)
Digitalni avdio izhodi: 1 x optični TOSlink, 1 x RCA (DIG)
Analogni vhodi 2 x RCA (AUX1, AUX2)
Analogni izhodi: 2 x RCA, 2 x uravnotežen XLR, 6,3 mm slušalke
Jack
Izhodi za zvočnike 1 par terminalov za zvočnike
Hitrost vzorčenja (USB B) 44,1 kHz, 48 kHz, 88,2 kHz, 96 kHz, 176,4 kHz,
192 kHz, 384 kHz
Hitrost vzorčenja 44,1 - 192 kHz (digitalni vhodi / izhodi)
Poraba energije v stanju pripravljenosti <0,5 W
Odsek predojačevalnika
Izhodna raven (1kHz) Spremenljivi izhod RCA 0-2,3 Vrms / XLR 0-4,6 Vrms
Frekvenčni odziv 20Hz-20kHz, 1kHz (± 0,2dB)
Skupno harmonično popačenje < 0,002 % (@1KHz, BW=20Hz-20kHz)
Razmerje med signalom in šumom (S/N) > 110 dB (A-uteženo, ref. 1 V)
Ločevanje kanalov >100dB (1kHz)
Oddelek za ojačevalnik moči
Nazivna izhodna moč 2 x 75 W (8Ω)
Frekvenčni odziv ± 0,5 dB (20Hz-20kHz, 1kHz)
Skupno harmonično popačenje < 0,003 % (@1KHz, 50W/8Ω, BW=20Hz-20kHz)
Razmerje med signalom in šumom (S/N) > 108 dB (A-uteženo, ref. 75 W)
Ločevanje kanalov >82dB (A uteženo, ref.1W)
Dinamični razpon A-wtd >98dB
Zahtevano napajanje (odvisno od regije) 220V-240V~50-60Hz
100V-120V~50-60Hz
Mere in teža
Dimenzije (brez embalaže) 320 x 320 x 105 mm
Dimenzije (pakirano) 465 x 465 x 220 mm
Neto teža 11,5 kg
Bruto teža 13,8 kg

  • Proizvajalec: QUAD
  • Model: quad_artera_solus_play

Informativna cena:
€ 2.099,00
(vključuje 22% DDV)