Meni
Your Cart
IDA-8-Integrirani, NUPRIME AUDIO
IDA-8-Integrirani, NUPRIME AUDIO
IDA-8-Integrirani, NUPRIME AUDIO
IDA-8-Integrirani, NUPRIME AUDIO
IDA-8-Integrirani, NUPRIME AUDIO
IDA-8-Integrirani, NUPRIME AUDIO
IDA-8-Integrirani, NUPRIME AUDIO
IDA-8-Integrirani, NUPRIME AUDIO

NUPRIME AUDIO
IDA-8

NuPrime IDA-8 je integrirani ojačevalec, opremljen z ultra-nizkošumnim hibridnim ojačevalniškim vezjem razreda A+D, s DAC in brezžičnim priključkom. Novi hibridni tehnologiji NuPrime ODC in vezje za generacijo harmonik združujeta prednosti ojačevanja razreda A, ki zagotavlja toplino in bogatost zvoka, ter učinkovitosti in hitrosti tehnologije razreda D, ki omogoča nizko raven neželenega hrupa.

Prostorna, transparentna, dinamična in razkošno teksturirana zvočna slika IDA-8 je treba slišati, da bi ji verjeli. Sestavljen je iz integriranega ojačevalnika z izjemno nizko stopnjo hrupa in pretvornika digitalno-analognega signala, ki dekodira USB PCM 384 in DSD 256, s priročnostjo brezžičnega avdia v majhni, privlačni oblikovni komponenti domačega stereo sistema.

Z vsemi fazami v enem ohišju IDA-8 izkorišča najkrajše možne signalne poti, da omogoči izjemno nizke ravni hrupa in popačenj za črno-žametno ozadje glasbe. Na poslušalca bo najverjetneje vplivalo, da si bo rekel "Ne morem verjeti svojim ušesom!"

Nizko raven hrupa IDA-8 dopolnjuje inovativni nadzor glasnosti, ki temelji na zasnovi tankega filmskega uporniškega vezja, ki postavlja en upor v signalno pot za vsako nastavitev glasnosti. Zasnova "preklopljenega upornika" je izvedena s čipom FPGA. Spremembe glasnosti se pojavljajo v 99 natančnih 0,5 dB korakih za vsako vhodno individualno nastavljivo raven glasnosti. Natančno ujemanje ravni in primerjava glasbenih virov sta enostavna.

Z uporabo diskretnih komponent v NuPrimejevem vezju ULCAM je signal mogoče fino nastaviti za zmanjšanje hrupa in zagotavljanje največje moči. Vezje ojačevalnika NuPrime izboljšuje tradicionalno zasnovo razreda D z uporabo samooscilacijskega vezja za generiranje modulacije širine impulza. Ojačevalnik preklaplja pri frekvenci 600 kHz, kar je daleč nad vzorčevalno frekvenco 44,1 kHz kompaktnega diska. Večina ojačevalnikov razreda D preklaplja pri 300 kHz ali nižje. Poleg tega SRC IC čip NuPrime zagotavlja FPGA procesiranje za ultra-nizko stopnjo tresenja in popačenj. Zaključek ansambla predstavlja nov linearni napajalnik NuPrime s toroidnim transformatorjem visoke učinkovitosti za zmanjšanje visokofrekvenčnega hrupa in povečanje zmogljivosti nizke frekvence. Učinek dušenja nogic NuPrime (patentiran*) absorbira in prekliče vibracije, ki poslabšajo avdijsko uspešnost. Skupni rezultat je neprecedenčna hitrost prehoda in skoraj šokanten nivo dinamičnega vpliva.

IDA-8 doseže stopnje celotnega harmoničnega popačenja + hrupa (THD+N) manj kot 0,005%, pri čemer doseže sistemsko učinkovitost do 93%. Frekvenčni odziv IDA-8 do 50 kHz dvigne vokale v čustvene izkušnje; podobno visoki registrirajo instrumenti posnemajo sijaj višin v živo izvedbo. Značilnosti in specifikacije IDA-8 imajo malo enakovrednih. Samo en poskus vas bo prepričal, da so zmogljivost in prefinjen slog IDA-8 redko primerljivi na kateri koli cenovni ravni.

Značilnosti
Ultra-linearni modul razreda A (ULCAM) dosega zvok avdiofilskje kakovosti z dinamiko, hitrostjo in učinkovitostjo razreda D. Izjemni rezultat THD+N manj kot 0,0015% in S/N razmerje -130dB za predfazno stopnjo.
SRC IC čip NuPrime (so-razvit z dobaviteljem IC) zagotavlja DSP procesiranje, pri katerem se vhodni signali vzorčijo v megaherce, preden se pretvorijo v ciljno vzorčevalno frekvenco z ultra-nizko stopnjo tresenja in popačenja.
Vibracijsko svobodne nogice NuPrime (patentirano*)
Sodoben DAC, ki podpira USB PCM 384 in DSD256 ter zmore dekodirati DoP formate prek koaksialnih in optičnih vhodov
Analogni linijski izhod (se lahko uporablja kot Sub Out), s kontrolirano glasnostjo
Razširitveni priključek za Bluetooth dongle ali sprejemnik Wi-Fi (NuPrime Omnia WR-1). To je lastniški priključek, ki zagotavlja signale S/PDIF in 5V napajanja. Opomba: Bluetooth dongla od 1. januarja 2021 ni več vključen ali na voljo kot opcija.
Popoln nadzor mikroprocesorja z ohranjanjem pomnilnika
Štirje digitalni vhodi in en stereo vhod za popolno prilagodljivost sistema
Podpira predvajanje DSD v načinu ASIO2.1 in metodi DoP
Ultra-nizkošumni JFETi v vhodni fazi za najnižji možni hrup
Nastavitev glasnosti v 99 natančnih 0,5 dB korakih
Napredno, tankoplastno preklopljeno merilno omrežje z uporabo enega upornika v signalni poti pri kateri koli nastavitvi glasnosti
Individualno nastavljiva glasnost za vsak vhod za natančno usklajevanje ravni izvorov
Ekskluzivna gonilna programska oprema za Windows
Standardna gonilna programska oprema za Mac
Asinhroni način prenosa
Zelo nizka poraba energije v načinu pripravljenosti
Na voljo v črni ali srebrni anodizirani aluminijasti izvedbi
Vključen daljinski upravljalnik
Uporaba Bluetooth in brezžičnih avdio sprejemnikov ter donglov
NuPrime je določil vrata USB tipa A za prenos podatkov S/PDIF in 5V napajanja za povezavo z zunanjim brezžičnim avdio sprejemnikom z uporabo standardnega kabla USB. Brezžični sprejemniki NuPrime Omnia WR-1, BTR-HD, Stream Mini in Stream Mini DAC imajo mikro USB priključek, ki je združljiv s to specifikacijo. To omogoča uporabo standardnega kabla USB-A do mikro USB za napajanje sprejemnika in brezžični prenos avdio podatkov v formatu S/PDIF.

Tehnične specifikacije
Vhodi:
1 x USB PCM / DSD Digital (PCM do 384 kHz in DSD do DSD256)
1 x Koaksialni digitalni S/PDIF (PCM do 192K podpora DoP formatu DSD64)
1 x Optični digitalni S/PDIF (PCM do 192K podpora DoP formatu DSD64)
1 x Bluetooth ali Wi-Fi sprejemnik (po želji)
1 x Analogni stereo RCA (analogni vhod bo digitaliziran)
Izhodi:
1 x par stereo zvočnikov (spojke) izhod
1 x par stereo RCA (2V*), spremenljiv (glasnost krmiljena) izhod, polno območje
USB vzorčevalne frekvence: 44,1 KHz, 48 KHz, 88,2 KHz, 96 KHz, 176,4 KHz, 192 KHz, 352,8 KHz, 384 KHz in DSD 2,8 MHz, 5,6 MHz, 11,2 MHz
S/PDIF vzorčevalne frekvence: 44,1 KHz, 48 KHz, 88,2 KHz, 96 KHz, 176,4 KHz, 192 KHz, 384 KHz (koaksialno)
Bluetooth vzorčevalna frekvenca: 48 kHz
Ločljivost bitov: 16-32 bitov
Izhodna moč: 100W x 2 pri 8 ohmih; 100W x 2 pri 4 ohmih
THD+N (skupna harmonična popačenost + hrup): 0,005%
SNR (razmerje signal-šum): 95dB
Največja izhodna moč: 280 W
Frekvenčni odziv: 10 Hz do 50 kHz
AC napetost: (90VAC130VAC // 210VAC 250VAC) s stikalom za izbiro napetosti
AC varovalka: Počasna varovalka, 3A, 250VA
Opomba: Bluetooth dongle ni več priložen ali na voljo kot opcija od 1. januarja 2021.


Informativna cena:
€ 1.199,00
(vključuje 22% DDV)