Meni
Your Cart
obh-8mk2-Fono predojačevalniki, CREEK AUDIO
obh-8mk2-Fono predojačevalniki, CREEK AUDIO
obh-8mk2-Fono predojačevalniki, CREEK AUDIO
obh-8mk2-Fono predojačevalniki, CREEK AUDIO

CREEK AUDIO
OBH-8Mk2 gramofonski predojačevalnik

Gramofonski predojačevalnik OBH-8mk2 je majhna naprava, zasnovana za povečanje nivoja signala za 40 dB (x100) in spreminjanje frekvenčnega odziva za zagotavljanje najbolj natančne reprodukcije posnetka.
S sodobnimi ojačevalniki, ki naj bi poskrbeli za toliko novih izvornih naprav, je zmožnost Phono, ki je bila nekoč zelo pogosta, ena tistih vgrajenih funkcij, ki so v zadnjem času izginile. Inženirska ekipa pri Creek Audio je vedno oboževala prednosti vinilnih plošč in še naprej dela na tehničnih in zvočnih izboljšavah svojega nabora možnosti predojačevalcev Phono, pa naj gre za samostojne vrste OBH ali vtičnike Sequel. Ekipa, ki je bila zadolžena za oblikovanje zamenjave za originalni fono predojačevalnik OBH-8 MM, je pripravila nekaj dragocenih izboljšav in dodatnih funkcij. Za različico mk2 je bil razvit nov tip kovinskega ohišja z nizkim profilom, da bi zmanjšali stroške, ne da bi zmanjšali kakovost.

Zvočni predojačevalnik OBH-8mk2 bo zelo dobro deloval v naslednjem sistemu. Upoštevajte, da se bodo navedeni zvočniki morda morali razlikovati glede na velikost prostora, v katerem bo vaš sistem uporabljen.

OBH-8mk2 Phono Pre-amp ima popolnoma novo zasnovo vezja, ki uporablja stopnjo integriranega vezja MM. Signal, ki ga zahteva večina sodobnih ojačevalnikov, je opisan kot raven "LINE", ki sega od 200 mV do 500 milivoltov občutljivosti, z ravnim frekvenčnim odzivom. Razen če ima vaš ojačevalnik poseben 'Phono' ali Disc vhod, bo nivo prenizek za predvajanje vinila in frekvenčni odziv bo napačen. Zato je potreben gramofonski predojačevalnik.

Za izboljšanje zmogljivosti je napajanje razdeljeno na negativno in pozitivno napetost z ločenim vezjem Creek po meri. Dva multiplikatorja kapacitivnosti dodatno filtrirata napajanje, preden napajata vezje predojačevalnika, da zmanjšata neželeno valovanje na skoraj nič. Da bi zmanjšal popačenje, je Creek na izhod ojačevalne stopnje vgradil tudi vire s konstantnim tokom, s čimer ga je potisnil v razred A. Zaradi tega je v kombinaciji z nizko izhodno impedanco primeren za enostavno napenjanje dolgih kablov.

OBH-Uni je večregijski napajalnik 24 V, 0,5 A.

Creek je prvotno razvil ta napajalnik, da bi poenostavil zahteve za prodajo izdelkov OBH v vseh državah. Vendar pa so obsežni preizkusi poslušanja in primerjave dokazali, da lahko ta visoko učinkovit reguliran napajalnik izvleče najboljšo zmogljivost tudi iz Creekovih gramofonskih predojačevalcev OBH-15mk2 in OBH-8mk2, ki imajo visoko ojačenje in so zato bolj zahtevni glede čistosti napajanja. Je precenjen in lahko zagotovi 4-krat večjo moč, kot je potrebna za napajanje fono predojačevalnika.

Zaradi strogih mednarodnih predpisov je uporaba običajnih linearnih napajalnikov nesprejemljiva, ker bo njihova moč v stanju pripravljenosti presegla omejitev 0,1 W, če ostanejo stalno vklopljeni. Najnovejši OBH-Uni porabi manj kot 0,1 W, ko je v stanju mirovanja ali priklopljen, a se ne uporablja. Prav tako je tiho pri delovanju, od nič do največje porabe toka.


Informativna cena:
€ 169,00
(vključuje 22% DDV)