Meni
Your Cart
H2 PLUS SIGNATURE SET-Elementi akustike prostora - Aktivni, STEIN MUSIC
H2 PLUS SIGNATURE SET-Elementi akustike prostora - Aktivni, STEIN MUSIC
H2 PLUS SIGNATURE SET-Elementi akustike prostora - Aktivni, STEIN MUSIC
H2 PLUS SIGNATURE SET-Elementi akustike prostora - Aktivni, STEIN MUSIC

STEIN MUSIC
H2 PLUS SIGNATURE SET

DOŽIVITE TUNING ZVOKA NASLEDNJE GENERACIJE IN OPTIMIZIRAJTE AKUSTIKO VAŠE SOBE
Z H2 akustičnim sistemom razširite meje svojega slušnega prostora in hkrati glasbi dodajte več energije kot celoti. Podarite odru več prostornine, posameznim glasbenikom pa značilno plastnost ter doživite pomemben porast moči v celotnem spektru frekvenc.

OSNOVNA IDEJA ZA H2
Osnova za prenos zvočnih valov je medij, ki jih lahko prenaša. Pri predvajanju glasbe je ta medij v osnovi zrak. Zrak ima mnogo lastnosti: tlak, stisljivost, temperatura, vlažnost, vsebnost kisika, vonjave ali drugo suspendirano snov. Vendar ima zrak predvsem eno stvar: maso, in sicer 1,3 kg na m³, kar ni malo. Masa zraka v potniškem prostoru avtomobila je med 3 in 5 kg, odvisno od njegove velikosti. Majhna soba s 30 kvadratnimi metri in običajno višino stropa ima približno 100 kg zračne mase, koncertna dvorana s 1800 sedeži in 15 000 m³ volumna pa 20 ton. Po drugi strani pa se za vzburjanje teh zračnih mas s zvokom uporabljajo nihanje diaphragmov, ki tehtajo manj kot 1 gram pri visokih tonih do več kot 100 gramov v basovskem območju. Oscilacijski deli glasbil imajo v zvezi z njihovo maso širši razpon. Samo pomislite na harmoniko ali koncertni klavir. Prve izkušnje, da kristali vplivajo na akustiko, smo izvedeli bolj po naključju: Po novem okraševanju enega od naših studiev, kjer smo uporabljali tudi rožnati kremen, smo imeli občutek, da se je nekaj spremenilo v zvoku. To so bile majhne stvari, a izkazalo se je, da je bilo vse enako, potem ko smo odstranili te kristale. Te spremembe so bile reproducibilne tudi za druge ljudi in čez daljše obdobje.

NADALJNJI RAZVOJ
Sedaj se je pojavilo vprašanje, kako daleč lahko ta princip uporabimo, da dosežemo trajen pozitiven vpliv na akustiko prostora. To je bil strm trnast pot, saj mnoge ideje, ki so bile nato strukturirano obdelane, sicer so dosegle spremembe, vendar žal nobene, ki bi se nam zdele pozitivne. Na koncu smo vendarle našli dva načina aktiviranja kristalov, ki sta se izkazala za izjemno pozitivna pri pravilni uporabi: ena s sredstvi elektronike, druga pa s kvantno fiziko.

PRAKTIČNA IZVEDBA
V letih smo iz tega razvili celovit sistem, ki vključuje dva aktivna H2, pa tudi pasivna Blue Diamonds in Blue Suns. S tem lahko akustično optimizirate vsako sobo posamezno. Za mobilne aplikacije je na voljo manjši model, H1. Njegova kompaktna oblika omogoča enostavno uporabo kjerkoli. Obstajajo tudi manjši pasivni elementi, Blue Stars.

PRAKTIČNA UPORABA
V sobah se priporoča namestitev enega H2 v vsakem kotu sobe, vedno v parih. V večjih sobah se lahko uporabljajo ustrezno večje količine v simetrični postavitvi. Sem spadajo tudi pasivni elementi, Blue Diamonds, Blue Suns, Blue Stars. V avtomobilu se harmonizerji lahko postavijo v sredinsko konzolo. Drugi na zadnjem delu notranjosti izboljša učinek, vendar ni povsem nujen. Pritrjevanje pasivnih elementov z glino iz avtomobilskega sektorja.

ENOSTAVNO RAVNANJE
Harmonizerje in Blue Suns je treba postaviti na pravo mesto za optimalen učinek. Za H2 obstajajo ustrezna stojala in stenski nosilci. H2 je na voljo v črni in beli barvi ter ga je mogoče celo postaviti za zavese ali vključiti v pohištvo. To velja tudi za pasivne elemente, ki jih je dovoljeno postaviti za platno, na primer, in jih je mogoče uskladiti tudi z barvo. H2 so brez napajanja z baterijo. Baterije zdržijo več kot 2 (alkalne) ali 8 (litij) let v neprekinjenem delovanju. V avtu je idealna postavitev H1 v stranske žepke vrat. Tudi tu je življenjska doba baterije izjemno dolga, z 3 leti neprekinjenega delovanja. Ko uporabljate sistem SteinMusic H2, izkušnje kažejo, da se pojavita dva pojava: prvič, zrak "nosi" zvok bolje, kar vodi tudi k pogosti izjavi glasbenikov, da jim je lažje igrati ali peti svoj inštrument. Neposredna povratna informacija lastnih dejanj prek slušnega sistema je bolj neposredna, enako pa je zaznavanje tega s strani občinstva


Informativna cena:
€ 2.130,87
(vključuje 22% DDV)