Meni
Your Cart
SL-1200GR2 Grand Class Gramofon z direktnim pogonom-Direktni pogon, TECHNICS
SL-1200GR2 Grand Class Gramofon z direktnim pogonom-Direktni pogon, TECHNICS
SL-1200GR2 Grand Class Gramofon z direktnim pogonom-Direktni pogon, TECHNICS
SL-1200GR2 Grand Class Gramofon z direktnim pogonom-Direktni pogon, TECHNICS
-5 %
SL-1200GR2 Grand Class Gramofon z direktnim pogonom-Direktni pogon, TECHNICS
SL-1200GR2 Grand Class Gramofon z direktnim pogonom-Direktni pogon, TECHNICS
SL-1200GR2 Grand Class Gramofon z direktnim pogonom-Direktni pogon, TECHNICS
SL-1200GR2 Grand Class Gramofon z direktnim pogonom-Direktni pogon, TECHNICS

TECHNICS
SL-1200GR2 Grand Class Gramofon z direktnim pogonom

Izboljšano pogonsko vezje motorja, ki temelji na novo razvitem pogonu ΔΣ-Drive (pogon Delta Sigma), temeljito duši vse drobne vibracije, ki jih povzroča motor. To je prva stopnja nove generacije gramofonov Technics z neposrednim pogonom, ki si prizadeva za nadaljnje izboljšanje kakovosti zvoka.

Nov sistem motornega pogona, ΔΣ-Drive (pogon Delta Sigma)

Pogon ΔΣ-Drive je nov sistem, ki uporablja strokovno znanje Technics na področju obdelave signalov PWM. Poleg zmanjšanja visokih harmonikov novi pogon duši vibracije motorja, kar zagotavlja bolj gladko in natančno vrtenje ter bogato reprodukcijo glasbe.

Prva stopnja nove generacije gramofonov Technics z neposrednim pogonom

Vse od iznajdbe prvega gramofona z neposrednim pogonom na svetu si Technics še naprej prizadeva izboljšati kakovost zvoka. Zdaj so v podjetju razvili pogon ΔΣ-Drive, ki duši drobne vibracije motorja in izboljšuje natančnost elektromagnetne pretvorbe v gramofonski glavi. Prva stopnja gramofonskih sistemov z neposrednim pogonom s to tehnologijo je SL-1200GR2.

Motor z neposrednim pogonom brez jedra zagotavlja stabilno vrtenje

Leta 1970 je podjetje Technics predstavilo prvi gramofon z neposrednim pogonom na svetu, ki je prepričal cel svet. Za razliko od jermenskega pogona in drugih sistemov sistemi z neposrednim pogonom vrtijo motor pri nizki hitrosti in neposredno poganjajo krožnik, kar zagotavlja številne prednosti, kot so skoraj popolna odsotnost poslabšanja razmerja S/N zaradi vibracij motorja in mehanizmov za pojemke ter visoka zanesljivost v daljšem časovnem obdobju, saj ni potrebna zamenjava delov.Leta 2016 je podjetje Technics razvilo dvovaljni, proti površini obrnjen neposredni pogonski motor brez jedra z magneti na obeh straneh rotorja, s čimer je odpravilo neenakomernost vrtenja motorja, imenovano zatikanje, ki je bila edinstvena težava pri sistemih z neposrednim pogonom. Ta motor je bil uporabljen pri modelu SL-1200G, ki je ponovno naletel na velik odziv na trgu Hi-Fi opreme. SL-1200GR2 je prav te načrtovalske filozofije zasnove z na novo razvitim proti površini usmerjenim motorjem brez jedra in enim rotorjem z neposrednim pogonom, kar odpravlja zatikanje.

Stikalno vezje z nizkim šumom

Uporaba hitrega preklopnega napajalnika zagotavlja stabilno zmogljivost napajanja ter manj nihanja in šumenja. S preklopnim napajalnikom gramofona ni potreben velik transformator in ukrepi za odpravljanje posledičnih mehanskih vibracij. Stikalna frekvenca nad 100 kHz omejuje vpliv šuma na pasovno širino predvajanja glasbe.

Aktivno odpravljanje šuma z dovajanjem toka

Ta tehnologija združuje sistem za zaznavanje šuma z ojačevalnikom napak. Zazna preostali šum v napajalniku in uporabi tok z obratno fazo za odstranitev komponent šuma. Učinkoviteje kot regulator odstranjuje nizkofrekvenčni šum in tako zagotavlja bolj primerno napajanje.

Odlična togost in lastnosti dušenja vibracij

Visoka togost in blaženje vibracije krožnika sta zagotovljena z uporabo dvoslojne konstrukcije z dušilno gumo, ki pokriva celotno hrbtno površino kosa iz tlačno litega aluminija in odpravlja resonančne motnje, ki se sicer prenašajo na ploščo, ter tako prispeva čistemu zvoku.Za povečanje vztrajnostne mase in zmanjšanje vibracij je bila oblika aluminijastega tlačno litega krožnika optimizirana s simulacijo. Krožnik SL-1200GR2 je z 2,5 kg (vključno z gumijasto podlogo) za 0,8 kg težji od krožnika prejšnjega modela SL-1200MK5. Poleg tega so na hrbtni površini krožnika dodana ojačitvena rebra za večjo togost. Večja površina, ki je pokrita z blažilno gumo, dosega več kot dvakrat boljše lastnosti blaženja kot pri modelu SL-1200MK5.

Ročica z visoko občutljivostjo za začetni premik

Ročica sledi vrtenju plošče in omogoča zelo natančno branje, pri čemer je ročica, ki jo tradicionalno uporablja znamka Technics, univerzalna statično uravnotežena ročica z obliko črke S in aluminijastim ohišjem, ki se odlikuje po izredni lahkosti in togosti materiala.Pri konstrukciji kardanskega vpetja je za ležajni del ročice uporabljeno rezano ohišje, v katerem so uporabljeni zelo natančni ležaji, kot pri modelih SL-1200G in SL-1200GR. Visoka občutljivost za začetni premik 5 mg ali manj je dosežena z ročnim sestavljanjem in finimi nastavitvami, ki jih izvajajo japonski strokovnjaki. To omogoča natančno sledenje utorom, ki so vrezani v plošče.Poleg tega je priložena ena vrsta dodatne uteži, vstavljivo glavo pa lahko zamenjate z različnimi drugimi vstavljivimi glavami, ki ustrezajo glasbeni zvrsti ali občutku. (Uporabna masa vstavljive glave, če uporabljate priloženo pomožno utež: 10–16.4 g (brez priložene školjke glave)

  • Proizvajalec: TECHNICS
  • Model: technics_sl1200gr2

Informativna cena:
€ 1.899,05
€ 1.999,00
(vključuje 22% DDV)