Meni
Your Cart
ESL-2912-Samostoječi, QUAD
ESL-2912-Samostoječi, QUAD
ESL-2912-Samostoječi, QUAD
ESL-2912-Samostoječi, QUAD
ESL-2912-Samostoječi, QUAD
ESL-2912-Samostoječi, QUAD
ESL-2912-Samostoječi, QUAD
ESL-2912-Samostoječi, QUAD

QUAD
ESL-2912

Najnovejša različica zelo cenjene serije ESL, ESL-2812 in 2912, sta praznovanje klasike. Z uporabo značilne mylar membrane, vendar ob ponovnem ocenjevanju vseh vezij in komponent, je rezultat pristna ESL izkušnja – neverjetna natančnost celotnega obsega in osupljiv realizem.

ESL - Elektro statični zvočniki
Naša najnovejša različica zelo cenjene serije ESL – ESL-2812 in 2912 sta praznovanje klasike. Z uporabo prepoznavne mylar membrane, vendar ob ponovnem ocenjevanju vseh vezij in komponent, je rezultat pristna ESL izkušnja – neverjetna natančnost celotnega obsega in osupljiv realizem

Originalni, najbolj ikonski zvočnik
ESL je bil prvi elektrostatični zvočnik polnega razpona na svetu z ultra nizkim popačenjem in je postavil standarde za natančnost in zvestobo zvočnikov, ki ostajajo neprekosljivi do danes. ESL-57, kot je bil kasneje znan, je plod ljubezni do ustanovitelja Petra Walkerja, ki ga še vedno cenijo avdiofili po vsem svetu.
ESL je popolna utelešenje etosa našega podjetja "Najbližji pristop izvirnemu zvoku" in serija ESL reproducira zvok, ki ga ni mogoče razlikovati med tem, ali slišite par zvočnikov in imate nastopajoče tam pred seboj. Enako ponosni smo na naša najnovejša modela, ESL-2912 in ESL-2812, ki temeljita na izvirnem konceptu z izboljšano učinkovitostjo.

Nadzor kakovosti, za kakovosten zvok
Na sliki je slika iz poznih 50-ih končnega ročno dokončanega postopka sestavljanja po raztezanju mylarja in konstrukciji omare.
Čeprav je proizvodnja danes dosežena v veliko večjem obsegu, enak pristop do kakovosti ni nikoli omajal. Številni procesi od sestavljanja tiskanega vezja do končne obdelave s sijajem klavirja uporabljajo ročno končne tehnike s postopki nadzora kakovosti na vsakem koraku.
Ujemajoče leseno furnirane plošče zdaj krasijo vrh zvočnikov in stranice njihovih močnih podstavkov, oblikovane iz vezanega lesa visoke gostote za nadaljnje vlažne resonance okvirja in zadušene s plastmi klavirskega laka. Zaščitni pokrov na dnu je vtisnjen z logotipom Quad, vsa tipografija pa je zdaj v zlati barvi laka; izboljšani so bili tudi pozlačeni kabelski terminali, ustrezna tiskana vezja in ožičenje.

Pozornost na podrobnosti
Pozornost je namenjena napajalnemu delu, zlasti statorjem. Vsak stator je sestavljen iz plasti bakra na tanki, izolacijski podlagi, ki je preluknjana z vzorcem lukenj, da je prosojna za zvok. Baker je jedkan, da zagotovi prevodni vzorec, ki je potreben za ponovno ustvarjanje atributov točkovnega vira Quad ESL. Po jedkanju je treba baker izolirati od diafragme, ki bo ležala v njegovi neposredni bližini.
Pri modelih 2812 in 2912 je izolacija ustvarjena s trojno prevleko z uporabo posebne tehnike brizganja, ki je izpopolnjena, da se prepreči degradacija naboja EHT v visokih dinamičnih pogojih, kjer pride diafragma v tesni stik s statorjem. Te najnovejše različice Quad ESL lahko tako igrajo glasneje in prenesejo več moči kot prejšnji modeli.

Natančno inženirstvo
Quadovi inženirji so ocenili napajanje za napetost EHT. Lezenje, možnost pretakanja naboja po PCB med komponentami, je bila odpravljena z novo postavitvijo PCB, ki je zagotovila optimalno izolacijo in razdaljo med kontakti ter simetrično postavitev komponent. Ta nova postavitev zagotavlja tudi sredstvo za vrhunsko oblogo kablov in ponovno zmanjšanje učinkov lezeče poti, zlasti v okoljih z visoko vlažnostjo.
Uvedene so bile tudi spremembe komponent, vključno z avdiofilskimi komponentami, kot so upori Vishay in kondenzatorji Murata. Čeprav te komponente kot take niso na poti signala, imajo neposreden učinek na konsistenco dovoda EHT in posledično se ustvari čistost signala pri reprodukciji glasbe.

Zadnji dotiki
Nazadnje, da bi se ujemali z izboljšano dinamiko elementov ESL, so bili izboljšani mehanski vidiki zvočnikov. Za prekrivanje elementov je bila izbrana nova mrežasta tkanina, ki omogoča vrhunsko preglednost zvoka in izboljša videz zvočnikov. Spodnji nosilec rešetke ima spremenjena ojačitvena rebra za zmanjšanje možnosti resonance in za zagotovitev, da tkanina rešetke ostane pod napetostjo brez strij.
Za razlikovanje 2812 in 2912 od njunih predhodnikov so tu tudi kozmetične spremembe. Te spremembe izboljšajo videz zvočnikov v domačem okolju. Poleg nove tkanine rešetke so na vrhu zvočnikov ujemajoče se lakirane furnirane plošče s klavirjem in stranice podnožja, oblikovane iz vezanega lesa visoke gostote, za nadaljnje vlažne resonance okvirja.
Zaščitni pokrov na podstavku je vtisnjen z logotipom Quad, vsa tipografija pa je zdaj zlata lakirana.


Format talnega dipola s 3-stopinjskim fiksnim nagibom
Tip Multiple Electrostatic Drive Membrane
Progresivni koncentrični obroči s časovnim zamikom
Struktura ohišja Težko kompozitno aluminijevo jeklo
Elementi plošče 6
Največja moč 2 N/m_ pri 2 m na osi
Občutljivost 1,5 mbar na volt glede na 1 m
(Ekvivalent 86 dB / 2,83 V RMS)
Variacija impedance 4-20 Ohmov
Največja vhodna neprekinjena vhodna napetost (RMS): 10 V
Program Peak za nepopačen izhod: 40 V
Dovoljena največja vhodna napetost: 55 V
Frekvenčni odziv 32Hz - 21kHz (-6dB)
28Hz - 21kHz (uporabno)
Popačenje (100 dB pri 1 m) nad 1000 Hz 0,15 %
Nad 100Hz 0,5 %
Nad 50Hz 1,0 %

  • Proizvajalec: QUAD
  • Model: quad_esl-2912

Informativna cena:
€ 12.999,00
(vključuje 22% DDV)