Meni
Your Cart
DIAMOND 12.0-,
DIAMOND 12.0-,
DIAMOND 12.0-,
DIAMOND 12.0-,
DIAMOND 12.0-,
DIAMOND 12.0-,
DIAMOND 12.0-,
DIAMOND 12.0-,
DIAMOND 12.0-,
DIAMOND 12.0-,
DIAMOND 12.0-,
DIAMOND 12.0-,
DIAMOND 12.0-,
DIAMOND 12.0-,
DIAMOND 12.0-,
DIAMOND 12.0-,

WHARFEDALE
DIAMOND 12.0

Izjemno kompakten zvočnik iz serije DIAMOND 12, DIAMOND 12.0, ima popolnoma enako tehnologijo kot njegovi večji bratje in sestre, vendar je zasnovan za majhne hi-fi sisteme ali celo kot visoko zmogljiv, kompakten satelitski zvočnik v domačem kinu. sistemi.

DIAMOND 12.0 ima visoko zmogljiv 100 mm (4”) gonilnik KlarityTM z zmogljivostjo nizkih tonov, ki presega njegov majhen odtis, medtem ko vrhunski 25 mm (1”) tkani visokotonec iz poliestra prinaša odprte in gladko razširjene visoke frekvence.

Jasnost omogoča osredotočenost
NOVI material stožca Klarity™, oblikovan iz mešanice polipropilena in sljude, dodaja togost za zmanjšanje upogibanja, kar omogoča lahek stožec z visoko togostjo, malo obarvanostjo in bliskovito hitrim odzivom.

Nizka barva in izraz
Konus Klarity™ je opremljen z obrobo z nizkim dušenjem, s čimer dosežeta nizko obarvanost in izrazno dinamiko. S simulacijo številnih različnih stožčastih oblik in dodajanjem reber za dodatno ojačitev je bila dosežena ravna krivulja odziva, ne da bi se zatekla k obrobju z visokim dušenjem, s čimer je bilo doseženo idealno ravnovesje.

Magnet sil
Natančno izdelan magnetni sistem z aluminijastim kompenzacijskim obročem za zmanjšanje učinka nihanja induktivnosti med premikanjem zvočne tuljave. To prispeva k odsotnosti popačenj in intermodulacij, ki jih ustvarja "motorni sistem".

Glasovna tuljava presega ta razred
Glasovna tuljava je navita na visoko zmogljivo vreteno iz epoksi/steklenih vlaken, kar je zelo nenavadno pri zvočnikih te cenovne ravni. Prednost tega je, da ne dodaja vrtinčnih tokov in zagotavlja večjo zmogljivost kot aluminijast bobin, hkrati pa je tudi veliko trši od tipa Kapton, ki je povezan s tem cenovnim razredom.

DIAMANTNI vzponi
25 mm kupola je izdelana iz tkanega poliestrskega filma s prevleko z visokimi izgubami za zagotavljanje odprtih in gladko razširjenih visokih frekvenc. Magnetni sistem in sprednja plošča sta bila optimizirana za široko razpršenost in nestisnjeno obnašanje. Sprednja plošča je ravna in izpostavlja kupolo čim bolj; le zelo kratek kanal na sprednji plošči uravnava akustično obremenitev in izboljša meritev SPL (raven zvočnega tlaka).

Križanec stila
Crossover omrežje uporablja akustično topologijo LKR 24dB. To vključuje induktorje z zračnim jedrom, ki jih pogosteje najdemo v vrhunskih zvočnikih in so izbrani zato, ker proizvajajo najnižje popačenje od vseh vrst induktorjev. Ker je upornost tuljave večja kot pri standardnem induktorju z laminiranim jeklom ali feritnim jedrom, je bila magnetna struktura gonilnika srednjih/nizkih tonov spremenjena za kompenzacijo, kar ima za posledico hitre, čiste nizke tone brez popačenj zaradi induktorja.

Trdno in pošteno
Zadaj nameščeno ohišje DIAMOND 12.1 je natančno dimenzionirano, tako da notranja glasnost deluje v harmoniji s sistemom pogonske enote, da zagotovi želeni zvočni rezultat. Večplastna sendvič zasnova podreja prepoznavne značilnosti "zvoka" omarice. Za določitev optimalne kombinacije so bile izmerjene celo resonančne lastnosti lepila med plastmi.

Pripravi se
Znotraj ohišja Intelligent Spot Bracing povezuje nasprotne stene s posebno obliko lesene opornice, da doseže optimalno zmanjšanje resonance ohišja. Te naramnice so natančno modelirane z računalniško simulacijo, da izboljšajo običajne naramnice v obliki osmice, ki lahko preprosto prenesejo resonanco z ene stene na drugo.

Maloprodajna cena je za 1 par.

  • Proizvajalec: WHARFEDALE
  • Model: wharfedale_diamond_12.0

Informativna cena:
€ 299,00
(vključuje 22% DDV)