Meni
Your Cart
S-2-Kompaktni, QUAD
S-2-Kompaktni, QUAD
S-2-Kompaktni, QUAD
S-2-Kompaktni, QUAD
S-2-Kompaktni, QUAD
S-2-Kompaktni, QUAD
S-2-Kompaktni, QUAD
S-2-Kompaktni, QUAD

QUAD
S-2

Ribbon Bookshelf Speaker
Quad se je vedno ponašal kot popolna rešitev za ljubitelje glasbe. Vsaka komponenta Quad se popolnoma poveže z drugimi deli hi-fi sistema in je zasnovana z enim samim ciljem – biti "Najbližji pristop izvirnemu zvoku".
Zvočniki serije Quad S odlično izpolnjujejo ta cilj. Z novo enoto za visoke tone s trakom, ki je prek sofisticiranih križanskih omrežij usklajena z Quad-ovimi naprednimi bas-srednjetonskimi gonilniki, vsak zvočnik v ponudbi zagotavlja vse nianse in strast izvirne zmogljivosti.

Kjer se je vse začelo
Bilo je davnega leta 1949, ko je Quad lansiral svoj prvi zvočnik, Corner Ribbon. To je bil res prestižen izdelek, vendar je ponujal nekaj posebnega, posebej jasno in podrobno zmogljivost zgornjega srednjega do visokih tonov velikega in občutljivega traku.
Hi-fi tisk je zagovarjal naravnost in zvestobo reprodukcije zvoka originalnega kotnega traku. Tako nova serija S kot vodilna serija Z sta pridobili vpliv tega klasičnega zvočnika v dveh novih sodobnih serijah zvočnikov, ki prevzameta občutljiv in čudovit zvok v močnejšem in sodobnem zvočniku.

Kakovostno leseno pohištvo
Čudovito predstavljen z zaobljenimi zgornjimi robovi na sprednji in zadnji strani, vsak ohišje zvočnikov uporablja sendvič konstrukcijo izmeničnih plasti MDF in iverne plošče visoke gostote za zmanjšanje resonance plošče pod raven slišnosti.
Estetsko je videz klasičen Quad, vendar subtilno posodobljen, sprva na voljo v črni barvi ali furnirju iz mahagonijevega lesa sapele. Tem se bodo jeseni pridružile vrhunske, ročno lakirane možnosti klavirsko bele in klavirsko črne končne obdelave.

Nežen zvok, močan prenos
Vsi modeli serije S so opremljeni s trakasto visokotonsko enoto po meri, ki brez truda zagotavlja razširjene visoke frekvence, ki so zvočno boljše od tistih, ki jih zagotavljajo tipični kupolasti visokotonci.
Medtem ko je veliko tračnih gonilnikov občutljivih in zlahka nagnjenih k pregorevanju, če jih premagamo, je nova ribonska enota, razvita za serijo S, povsem sodobna zadeva, ki uporablja najnovejše tehnike in materiale. Sam trak je sendvič konstrukcija, zaradi česar je dovolj robusten, da prenese visoko zmogljive ojačevalnike, in je popolnoma potopljen v močno magnetno polje, tako da opravlja svojo dvojno vlogo, in sicer je glasovna tuljava in zvočni sevalnik.
Poleg zagotavljanja odličnega prehodnega odziva in vrhunskih glasbenih podrobnosti je zvok iz te tračne enote gladek vse do najvišjih glasbenih prizvokov, ki presegajo meje človeškega sluha. Nadzorovana usmerjenost ohranja to kakovost zvoka v širokem vodoravnem loku, da pokrije vse poslušalce, medtem ko je navpična disperzija prilagojena, da se izogne odbojem od tal in stropa, kar ima za posledico najčistejšo visokofrekvenčno zmogljivost na sedežu za poslušanje.

Zasnova gonilnika ABR
Trakasti visokotonski zvočnik je usklajen z nizkotonskimi in srednjetonskimi zvočniki Quad s kevlarjem prek sofisticiranih križanskih omrežij. Medtem ko modeli za pritrditev na stojalo uporabljajo skrbno nastavljene, zadaj usmerjene refleksne priključke za povečanje nizkih tonov, so talna stojala nenavadna, saj namesto priključka vključujejo tri ABR (pomožni radiatorji nizkih tonov). Te pasivne nizkotonske enote, ki se sprožijo od zadaj, podpirajo glavne gonilnike za razširitev odziva nizkih tonov do 35 Hz, hkrati pa ohranjajo natančno in artikulirano izročitev osnov instrumenta.


Splošni opis knjižne police
Prezračevalna škatla tipa ohišja
Dodatek pretvornika 2-smerni
Srednjetonec 125 mm Woven Kevlar®
Treble gonilnik 45 x 12 mm pravi trak
Občutljivost (1W @ 1m) 87dB
Priporočena moč ojačevalnika 25-150W
Nazivna impedanca 8Ω
Najmanjša impedanca 4,5Ω
Frekvenčni odziv (+/-3dB) 48Hz - 22kHz
Razširitev nizkih tonov (-6dB) 37Hz
Crossover frekvenca 3kHz
Prostornina omare (v litrih) 10,3L
Dimenzije 330 x 180 x (260 + 30) mm
Neto teža 6,1 kg vsakega

Maloprodajna cena je za 1 par.

  • Proizvajalec: QUAD
  • Model: quad_s-2

Informativna cena:
€ 768,00
(vključuje 22% DDV)