Meni
Your Cart
EVO 4.2-Kompaktni, WHARFEDALE
EVO 4.2-Kompaktni, WHARFEDALE
EVO 4.2-Kompaktni, WHARFEDALE
EVO 4.2-Kompaktni, WHARFEDALE
EVO 4.2-Kompaktni, WHARFEDALE
EVO 4.2-Kompaktni, WHARFEDALE
EVO 4.2-Kompaktni, WHARFEDALE
EVO 4.2-Kompaktni, WHARFEDALE
EVO 4.2-Kompaktni, WHARFEDALE
EVO 4.2-Kompaktni, WHARFEDALE

WHARFEDALE
EVO 4.2

Prvorazredna zmogljivost – izjemno dostopna cena

EVO4 predstavlja napredek cenovno ugodnih zvočnikov avdiofilskega razreda. EVO4, ki je bil razvit vzporedno z vodilno linijo Elysian, si s svojim večjim sorodnikom deli veliko enakih tehnologij, tonsko natančnost in vrhunsko kakovost izdelave – za delček cene.
EVO4 ohranja klasičen zvok britanskih zvočnikov: naraven, muzikalen in zasvojljiv, brez utrujenosti pri poslušanju, hkrati pa dodaja raven preglednosti, izjemno nizke barve in podrobnosti, ki jih prekaša le Elysian serija Wharfedale. EVO4 je edinstvena priložnost, da izkusite ultra-high-end zvok in slog po zmerni ceni.

AMT visokotonec
Visokotonec Air Motion Transformer (AMT), ki se uporablja v seriji EVO4, je radikalno drugačen način premikanja zraka kot običajni kupolasti visokotonec. Veliko, nagubano lahko diafragmo po svoji površini poganjajo vrste strateško postavljenih magnetov. To ni le učinkovit način premikanja zraka, ampak je tudi zelo natančen, saj je membrana ves čas pod strogim nadzorom motornega sistema. Rezultat je širokopasovni pretvornik, ki dosega nizko popačenje in zagotavlja izjemne glasbene podrobnosti, ne da bi bil »svetel«, oster in utrujajoč.

Kupolasti srednjetonec
Za ujemanje z EVO4 AMT je Wharfedale razvil hitro, odzivno in visoko učinkovito kupolasto srednjetonsko enoto. Kupola iz blaga, dušena s prevleko iz plastifikatorja, se odvaja v veliko in posebej oblikovano zadnjo komoro, da razprši in absorbira povratno energijo, ki bi se običajno odbila skozi sprednjo površino kupole, nefazno in popačeno. Z absorbiranjem in razprševanjem zadnje energije ta gonilnik zagotavlja znatno izboljšane podrobnosti, nižje popačenje in barve.
Velika, dušena zadnja komora deluje podobno kot ohišje nizkotonca, kar omogoča razširjeno nizkofrekvenčno delovanje. Ta srednjetonska enota se ponaša z linearnim odzivom od 800Hz do 5kHz, kar je osupljiva pasovna širina. Ta široka pasovna širina je oblikovalcem Wharfedale omogočila, da so znižali točko prehoda med srednjetoncem in nizkotoncem, tako da gonilnik srednjega tona obravnava več nižjega srednjega tona za širšo disperzijo in večjo jasnost.
Zahvaljujoč svojemu magnetu z visokim pretokom ima kupola srednjega tona EVO4 tudi visoko učinkovitost, ki se idealno ujema z AMT, kar mu omogoča enostavno in hitro odzivanje na dinamiko glasbe. Široka disperzija te kombinacije kupole in AMT zagotavlja, da boste slišali vse glasbene podrobnosti ne glede na to, kje sedite.
Kupolasti srednjetonec in AMT visokotonec prispevata k neverjetno odprti, prostorni in globoki zvočni kulisi EVO4s, ki je običajno ni v dinamičnih "škatlastih" zvočnikih v tej cenovni kategoriji.

Nizkotonci
EVO4 združuje motorni sistem z nizkim popačenjem, razvit za basovske enote ELYSIAN, s stožcem iz kevlarja. Tkan kevlar (material neprebojnih jopičev) je vrhunski material za stožce nizkotoncev. Oboje je trd in zagotavlja idealno gibanje bata do frekvenc nad njegovo križno točko, ki je dobro dušena. Stožec je opremljen z gumijastim okvirjem z nizkimi izgubami, ki absorbira resonančne načine, ki se lahko kopičijo v stožcu. Nizkotonci EVO4 se popolnoma zlijejo s kupolastim srednjim tonom, da ustvarijo zaželen odziv nižjega srednjega tona. Basovski glasovi in inštrumenti nižjega registra imajo težo, toplino in artikulacijo nastopa v živo, brez zamegljenosti in izgube jasnosti nižjih oblik. Hkrati je bas EVO4 globok, udaren in močan, a uglašen, muzikalen in natančen.

Bass Port
Tako kot ELYSIAN tudi modeli EVO4 uporabljajo najnaprednejšo različico edinstvenega sistema Wharfedale Slot Loaded Profiled Port (SLPP). Tako kot pri vseh drugih izvedbah nizkotonskih vrat se zadnje sevanje nizkotonca ne zapravlja, ampak se odvaja v prostor. A tu se podobnosti končajo.
Energija nizkih tonov v ohišju je pod visokim pritiskom. Pri običajnih izvedbah vrat, ko nizkotonski valovi nenadoma zapustijo prostor z nizkim tlakom, pride do zračne turbulence. Ta turbulenca izniči nizke tone in pogosto povzroči moteče "šumeče" ali pokanje, ki se včasih imenuje hrup vrat.
V sistemu SLPP sta oba konca priključne cevi razširjena s polparabolično prirobnico za linearizacijo zračnega toka skozi cev. Nizkofrekvenčna energija se nato odvaja v režo na dnu zvočnika, ki je posebej oblikovana tako, da izenači visok notranji tlak z nizkim tlakom v prostoru. Rezultat je povsem naravna poustvarjanje temeljnih not basovskih inštrumentov, predstavljenih z avtoriteto in artikulacijo, brez popačenja in hrupa, ki ga povzroči port.

Omara iz pravega lesa
Najboljši gonilniki in križanci na svetu ne bi bili nič v slabo izdelanem, zelo resonančnem ohišju. Stene omare EVO4 uporabljajo večslojno sendvič zasnovo z mehko visokoizgubno iverno ploščo, stisnjeno med toge plasti MDF. Različna resonančna značilnost vsakega materiala služi za izničenje resonance drugega za delovanje brez vibracij in barv. Vsa zvočna energija voznikov se sproži neposredno v prostor, namesto da vibrira ohišje. Uživali boste v takšni jasnosti, podrobnostih in tridimenzionalni sliki, ki jo pričakujete od najdražjih zvočnikov (vendar po veliko bolj dostopni ceni).
V notranjosti omare Intelligent Spot Bracing povezuje nasprotne stene z leseno opornico, da dodatno zmanjša upogibanje plošče in vibracije. Te naramnice so natančno modelirane z računalniško simulacijo, da izboljšajo običajne naramnice v obliki osmice, ki lahko prenašajo resonanco z ene stene na drugo.
Robovi ohišja EVO4 so oblikovani, da zmanjšajo uklon, ki povzroča barvo. Furnir iz pravega lesa, ki se ujema s knjigo, zaključuje vse vidne stranice omare EVO. Knjižno ujemanje ustvarja simetrijo in daje največjo kontinuiteto zrnatosti. Ta vrsta vzorca je običajno najbolj prijetna za oko. Zvočniki EVO4 se prodajajo le v parih, da se zagotovi podoben vzorec furnirja za oba zvočnika. Izberite furnir iz pravega lesa, ki ustreza vašemu stilu – črni jesen, beli jesen ali oreh. Prileganje in končna obdelava omaric EVO4 sta izjemna in spominjata na zvočnike, ki se prodajajo po dva- do desetkratni ceni. Videz je pomemben.

Enostavnost povezave
Modeli EVO4 nudijo dva niza visokokakovostnih 5-smernih sponk za vezavo za izbirno bi-wire povezavo. Sponke so nagnjene, kar omogoča lažji dostop in urejenejše vodenje žice.

Izbira za domači kino
Če je vaš cilj sestaviti vrhunsko zmogljiv sistem domačega kina po razumni ceni, je linija EVO4 idealna izbira. Vsi modeli uporabljajo isti visokotonski zvočnik, zasnovo gonilnega stožca in topologijo križanja za usklajeno tonsko ravnovesje in brezhibno prostorsko sliko.

Splošni opis 3-stezni zvočnik za knjižne police
Vrsta ohišja bas refleks
Dodatek pretvornika 3-stezni
Bas zvočnik 6,5" (165 mm) črn tkan stožec Kevlar®
Srednjetonski gonilnik 2" (50 mm) z mehko kupolo
Gonilnik visokih tonov 30x60 mm AMT
AV ščit št
Občutljivost (2.83V @ 1M) 87dB
Priporočena moč ojačevalnika 25-120 W
Najvišji SPL 105 dB
Nazivna impedanca 8Ω Združljivo
Najmanjša impedanca 4Ω
Frekvenčni odziv (+/-3dB) 54Hz ~ 22kHz
Razširitev nizkih tonov (-6dB) 48Hz
Crossover frekvenca 1,4 kHz, 3,9 kHz
Dimenzije (VxŠxG) 455 x 250 x (340+10) mm
Neto teža 13,4 kg/kos

Maloprodajna cena je za 1 par.


Informativna cena:
€ 849,00
(vključuje 22% DDV)