Meni
Your Cart

Znamke

v naši ponudbi

TECHNICS

Nova pot k glasbi. Technics Reborn.
INTEK HI-FI je v začetku julija 2019 postal ekskluzivni premium partner kultne znamke Technics, ki občinstvo nagovarja s prerojeno podobo. Partnerstvo je zraslo iz skupnih vrednot, ki tako naše kot Technicsovo delovanje na področju avdia navdihujejo že dolga leta - spoštovanje do glasbe in ljubezen do dobrega zvoka. Technics s svojo filozofijo stremi k ultimativni čustveni glasbeni izkušnji za vse, pri tem podpira glasbene kulture sveta in ljubezen do glasbe spretno prepleta z dolgoletnimi izkušnjami v high-end avdio industriji. Veseli nas, da smo postali del zgodbe, ki jo pišejo ljubitelji glasbe ... za ljubitelje glasbe.

Glasbena izkušnja brez primere.
Svetovna avdio krajina je bila tekom let podvržena številnim spremembam. Menjale so se snemalne tehnike, oprema, predvajalniki, nosilci zvoka in glasbeni zapisi - vse v smeri končnega cilja - poslušalcu zagotoviti čim boljšo izkušnjo poslušanja ob hkratni preprostosti upravljanja avdio sistema. Živimo v dobi digitalnih omrežij in Technics je dekade svojega inženirskega znanja usmeril v razvijanje prerojene palete izdelkov, ki znova premika meje sodobne zvočne reprodukcije in vam glasbo, ki jo ljubite, približa v sveži in nadgrajeni podobi.


Direktorica Michiko Ogawa
Glasba ne pozna meja in toka časa, človeškega srca se dotika v vseh kulturah in skozi generacije. Vsak dan prinaša novo priložnost za doživetje pristnih čustev, ki jih lahko vzbudi le zvok, ki ga slišimo prvič. Dovolite, da vas popeljemo na pot novega doživljanja glasbe. 
V Technics-u verjamemo, da izkušnja poslušanja ni pogojena zgolj s tehnologijo, ampak je odvisna tudi od magičnega, emocionalnega razmerja med človekom in glasbo. Želimo, da bi ljudje glasbo doživljali v vsej njeni kompleksnosti, da bi bili izpostavljeni čustvenim vplivom, ki navdušujejo in vzbujajo radost. S tem podpiramo razvoj in spoznavanje raznovrstnih glasbenih kultur sveta, to je temelj naše filozofije. S kombinacijo ljubezni do glasbe in obsežnih izkušenj v svetu high-end avdio tehnologije gradimo predanost blagovni znamki, ki ultimativno čustveno doživljanje glasbe prenaša od ljubiteljev glasbe k ljubiteljem glasbe.

Direktor proizvodnje Koichi Miura
Izdelki Technics niso le naprave za reprodukcijo zvoka, saj igrajo pomembno vlogo pri ustvarjanju poslušalnega okolja in poslušalca objamejo s slikovito in dinamično glasbo. Ohranjanje vernosti zvoka je za nas ključnega pomena, zato smo pri delu osredotočeni na čim bolj dosledno reprodukcijo avdio signalov ob hkratnem vzdrževanju čistega, svežega zvoka. Pri ustvarjanju 'Technics zvoka' sledimo kar stotim internim pravilom, ki ne vključujejo le numeričnih zmogljivosti, ampak tudi smernice oblikovanja, izbor materialov in komunikacijo z avdiofili. In ravno tovrstna kultura znamke Technics je tisto, kar nam omogoča, da ljubiteljem glasbe lahko ponudimo pristno odličnost.

Vodja inženirjev Tetsuya Itani
Tehnologija je za nas zgolj sredstvo za zagotavljanje optimalne glasbene izkušnje. Cilj novih izdelkov Technics je dokazati do katere meje lahko tehnologija ponese kakovost zvoka. Uporaba novih tehnologij nam je omogočila, da smo rešili izziv hrupa in popačevanja, ki ju pri prejšnjih digitalnih ojačevalnikih nismo mogli popolnoma nevtralizirati. Zdaj lahko do zvočnika pripeljemo signale v višji resoluciji in omogočimo reprodukcijo zvoka, ki je kar se da najbližje doživetju poslušanja glasbenega nastopa v živo. Tovrstno srečanje z glasbo smo nadgradili s Technics-ovim konceptom koaksialnega zvočnika, ki zoži fokus zvoka. Nove tehnologije, kot je recimo procesiranje signala za optimalen prenos med virom in zvočnikom, so podvržene nenehnemu razvoju in zahtevam visoke ločjivosti avdio segmenta. Technics se pri inovacijah v avdio tehnologiji ne bo ustavil. Smo ljubitelji glasbe, zato bomo, v imenu čustvenega doživljanja glasbe, vedno ustvarjali za ljubitelje glasbe.

Vodja oblikovalcev Ryoichi Yagi
Strast in dovršenost, ki ju vlagamo v ustvarjanje, ne zaznamujeta le tehnološkega razvoja izdelkov Technics. Pri oblikovanju se naša strast odraža v ohranjanju osredotočenosti na dovršeno zasnovana ohišja, ki poudarjajo in nadgrajujejo tehnologijo, ki jo obdajajo. Tudi za najmanjše elemente (npr. minimalistične tipke) uporabljamo sestavne dele najvišje kakovosti. Hkrati sedanjost spajamo s preteklostjo in z uporabo stikal ter vidnih VU metrov obujamo občutek analognega. Prefinjene barve in oblike tvorijo avro prestiža, ki se prenaša na vsak prostor, kamor postavite naše izdelke. Technics se ponaša z zavidljivo in raznoliko dediščino, ki smo jo uporabili kot osnovo pri oblikovanju nove zunanje podobe in upamo, da bo tekom naslednji let deležna prav toliko ljubezni kot pretekla. Kakšno obliko naj ima vloga izdelkov Technics pri čustvenem doživljanju visokokakovostnega avdia? Naše novo oblikovanje bo na to vprašanje odgovorilo na prvi pogled.