Meni
Your Cart
LIRIC-Slušalke, MEZE AUDIO

MEZE AUDIO
LIRIC

Mešanica visoke kakovosti izdelave, odličnega udobja in realističnega, poglobljenega zvoka, LIRIC so prve zaprte slušalke, ki jih poganja Rinarov Isodynamic Hybrid Array Driver, preoblikovan za prenosno uporabo.


KO SE ZVOK SREČA S POEZIJO, ZAŽIVI NEKAJ IZJEMNEGA

»V naši folklori je liričnost najti v najmanjših podrobnostih, od ode do pesmi, od pesmi za flavto do melizmatičnih melodij »doina« (slog glasovnega petja, značilen za Romunijo). Naše prve zaprte izodinamične slušalke so se rodile iz ljubezni do glasbe, poezije in nesporne navezanosti na kulturo naše države.

Že nekaj časa smo želeli izdelati prenosni planar in po dveh uspešnih sodelovanju z Rinarom je bil to naraven naslednji korak. Poimenovanje LIRIC ni bila igra na srečo. Bila je idealna metafora za slikanje pristnega, živega in poetičnega zvoka, prikritega za njegovo eterično silhueto.”
Antonio Meze, glavni oblikovalec in ustanovitelj Meze Audio

Želeli smo, da izraža tisto, zaradi česar smo Meze Audio – vrhunsko tehnologijo, utelešeno v umetelnem, skoraj kiparskem okvirju. Medtem ko je drugačen od vsega, kar smo delali doslej, LIRIC ohranja enak oblikovalski jezik, ki je za nas značilen, z novimi dodatki v smislu materialov in ergonomskega pristopa.

Zasnovan za visoko zvestobo poslušanje na poti, LIRIC zagotavlja visoko kakovost izdelave in odlično udobje ter resnično, poglobljeno izkušnjo poslušanja.


MEZE X RINARO SODELOVANJE

Čas beži, ko se zabavate! Skupaj z Rinaro Isodynamics dodajamo tretji model v naši skupni liniji. LIRIC je postavil pravi izziv za obe podjetji: kako lahko ustvarimo ploščate zaprte slušalke, ki bodo spremenile vse standarde v avdiofilskem svetu. Z združitvijo zmogljivosti industrijskega oblikovanja Meze Audio s tehnološkim razvojem podjetja Rinaro LIRIC prinaša nov okus za vse aktivne avdiofile, ki svojo glasbo radi vzamejo s seboj na pot.

Meze Audio
Zadnjih 10 let je Meze Audio razvijal avdiofilske slušalke in slušalke, ki slovijo po brezčasnem dizajnu, čistem udobju in privlačnem, živahnem zvoku. Od videza do tehnologije so izdelki Meze Audio zasnovani tako, da presežejo vse kratkotrajne trende in postanejo dediščina, ne pa le slušalke. Danes ustanovitelj Antonio Meze in njegova usposobljena ekipa oblikujejo in razvijajo svoje izdelke v mestu Baia Mare v Romuniji v duhu njihove prvotne vizije brez kompromisov.

Izodinamika Rinaro
Rinaro je nastal v ZSSR (današnji Ukrajini) med hladno vojno kot del državno financiranega raziskovalnega programa akustične tehnologije. Z vladno podporo in dostopom do naprednih testnih zmogljivosti je ekipa lahko vsa svoja prizadevanja osredotočila na planarno magnetiko. Področje, na katerem so nadaljevali z inovacijami zadnjih 30 let, od razpada ZSSR. V zadnjem desetletju je Rinaro razširil svoje zmogljivosti in zmogljivosti z razvojem najsodobnejših R&R in proizvodnih obratov v Ukrajini in na Poljskem. Nove zmogljivosti so bile gonilna sila pri ustvarjanju revolucionarne tehnologije Isodynamic Hybrid Array, ki jo najdemo v slušalkah Meze Audio EMPYREAN, ELITE in LIRIC.


NAGRAJENA TEHNOLOGIJA V PRENOSNEM OKVIRJU

LIRIC vsebuje najsodobnejšo tehnologijo, ki jo je razvil Rinaro in je preoblikovan za vsakodnevno uporabo. Gonilnik MZ4 Isodynamic Hybrid Array je bil pomanjšan in nastavljen tako, da zagotavlja zvočno izkušnjo v skladu z večjimi primerki, ki jih najdemo v Empyrean in Elite.

V kombinaciji z zaprto zasnovo pomaga ohraniti izvirno jasnost in čustva vaše najljubše glasbe z izboljšanim zvokom in zmanjšanim zunanjim hrupom. Vsak gonilnik je v celoti ročno sestavljen in preizkušen v Rinarovem industrijskem obratu v Ukrajini.


GONILNIK IZODINAMIČNEGA HIBRIDNEGA NIZA MZ4

LIRIC so prve zaprte slušalke, ki jih poganja gonilnik Rinaro Isodynamic Hybrid Array. Gonilnik MZ4, ustvarjen izključno za Meze Audio, ponuja isto niz glasovnih tuljav dvojne oblike, kot ga vidimo v Meze Empyrean. Več kot 30 let raziskav in razvoja je bilo vloženih v razvoj te tehnologije, kar je privedlo do enega najlažjih in najnaprednejših ravninskih magnetnih gonilnikov na trgu.
Nova inovacija gonilnika MZ4, ki jo je razvil Rinaro, je sistem Phase-X™, ki izboljšuje ambient in prostorsko zvočno sliko, ki je pogosto težava pri oblikovanju slušalk z zaprtim hrbtom.

ULTRA NIZKO POPAČENJE
Skupno harmonično popačenje (THD) meri pod 0,15 % v celotnem frekvenčnem območju.

LAHKA
71 g kombinirane teže zvočnika je zasnovana za ustvarjanje slušalk, ki nudijo udobno poslušanje na poti.

Phase-X™ SISTEM
Izboljšan ambient in prostorska zvočna slika z inovativno tehnologijo.
Patent v teku

ZVOK ULTRA VISOKE LOČLJIVOSTI
Zgornja frekvenčna meja reprodukcije zvoka je 92.000 Hz.

ENOSTAVEN ZA VOŽNJO
100dB@1mw/1kHz; 30Ω
Poganja ga lahko skoraj vsak prenosni vir brez potrebe po ojačevanju.

SCALED VODILNA IZODINAMIČNA HIBRIDNA TEHNOLOGIJA NIZOV
Ena najbolj izpopolnjenih in naprednih planarnih magnetnih tehnologij na svetu je bila pomanjšana za prenosno uporabo.
Patentirano v ZDA, EU, na Kitajskem in v drugih državah.


PREDNOSTI SISTEMA DVOJNEGA POGONA

Gonilnik MZ4 združuje posamezne preklopne in spiralno oblikovane zvočne tuljave znotraj iste membrane, kar omogoča bolj natančno usmerjanje zvoka okoli naravne oblike ušesa za bolj selektivno akustično delovanje.
Uporaba te kombinacije omogoča, da slušalke dosežejo povečano izpostavljenost frekvencam neposrednih zvočnih valov v območju 10 kHz ter izboljšano slikanje in lokalizacijo z zmanjšanjem vpliva kratkovalovnih časovnih zakasnitev, ki jih povzročajo odboji razpršenega polja.

PREKLOPNA TULJAVA
Preklopna tuljava je bolj učinkovita pri reprodukciji nižjih frekvenc in je nameščena v zgornjem delu gonilnika.

SPIRALNA TULJAVA
Spiralna tuljava je bolj učinkovita pri reprodukciji srednje visokih frekvenc in je nameščena neposredno nad ušesnim kanalom, kar omogoča, da bolj neposredni zvočni valovi vstopijo v uho brez časovnih zakasnitev.

IZOPLANARNI MATERIAL DIAFRAGM
Diafragma je izdelana iz po meri razvitega izotropnega toplotno stabiliziranega polimera s prevodno plastjo. Z edinstvenimi metodami obdelave smo dosegli ultralahko, a togo membrano.


IZBOLJŠANA UČINKOVITOST PRI VIŠJIH FREKVENCAH

Pri frekvencah nad 10 kHz, kjer je dolžina zvočnega valovanja manjša od blažilne notranje votline, postane zvočno polje razpršeno s količino neposrednih in odbitih zvočnih valov v ušesnem kanalu.
Znatno povečanje neposrednih zvočnih valov je bilo doseženo s pozicioniranjem najučinkovitejšega dela diafragme v srednjih in visokih frekvencah neposredno nad ušesnim kanalom, kar je povzročilo izboljšano 3D slikanje in prostorsko lokalizacijo.


SISTEM PRETOKA ZRAKA UŠESNE BLAZINE

Novost za LIRIC je uvedba sistema Ear pad Air Flow (EAF), ki ga je razvil Rinaro, ki zmanjša težo in velikost slušalk LIRIC z optimizacijo njihove akustične glasnosti.

Natančno izrezane zračne odprtine, ki potekajo od komore za ušesne čašice LIRIC v ušesne blazinice, omogočajo vozniku MZ4, da izkoristi akustično glasnost iz ušesnih blazinic kot tudi komore za ušesne čašice.

To znatno zmanjša zahtevano velikost komore za ušesne skodelice, kar LIRIC-u omogoča, da ohrani kompaktne in resnično prenosne zaprte slušalke brez kompromisov pri akustični zmogljivosti.

 


Tehnične specifikacije:
Tip gonilnika Rinaro Isodynamic Hybrid Array® MZ4
Načelo delovanja zaprto
Ušesna spojka Circumaural
Frekvenčni odziv 4-92.000 Hz
Impedanca 30 Ω
Nominalni SPL 100 dB (1 mW / 1 kHz)
Najvišji SPL > 130 dB
Skupno harmonično popačenje (THD) <0,15 %
Teža 391 g


€ 2.000,00
brez DDV: € 1.639,34