Meni
Your Cart
ARTERA MONO-Močnostni, QUAD
ARTERA MONO-Močnostni, QUAD
ARTERA MONO-Močnostni, QUAD
ARTERA MONO-Močnostni, QUAD
ARTERA MONO-Močnostni, QUAD
ARTERA MONO-Močnostni, QUAD
ARTERA MONO-Močnostni, QUAD
ARTERA MONO-Močnostni, QUAD

QUAD
ARTERA MONO

QUAD Artera Mono je najnovejši dodatek k najbolje prodajani seriji hi-fi komponent QUAD Artera. Razvit je z uporabo najmočnejših oblikovnih značilnosti, ki izhajajo iz njegovih bratov in sester, vendar ima posodobljene notranje komponente avdiofilskega razreda in večslojna vezja. Zasnova temelji na klasičnem zvoku QUAD, dodaja večjo jasnost in definicijo, predvsem pa zagotavlja, da je celovitost glasbene izvedbe bolj dostopna in da je umetnikovo sporočilo razločno posredovano kljub pomanjkljivostim v posnetku.

Ključ do dizajna Artere Mono je QUAD-ova patentirana tehnologija trenutnega odmetavanja, ki jo je razvil legendarni ustanovitelj QUAD-a Peter Walker. V tokokrogu za razbremenitev toka Artera Mono zagotavlja zelo visokokakovosten ojačevalnik nizke moči razreda AB podrobnosti signala, medtem ko odsek za razbremenitev toka visoke moči zagotavlja oprijem, ki ohranja zvočnike pod nadzorom. Ta tehnologija odpravlja težave križnega popačenja, toplotnega sledenja in ujemanja tranzistorjev. Posledično ni nobenih notranjih prilagoditev ali poravnav, izbira vrst močnostnih tranzistorjev pa je manj restriktivna.

Po slavnem citatu Petra Walkerja, da bi bil popoln ojačevalnik 'kos žice z ojačenjem', ki sklepa, da je zaželeno najmanj zapletov na signalni poti, čistost signala je nujna v kateri koli zasnovi QUAD, Artera Mono ponese ta koncept na novo ravni z uporabo kablov OCC na izhodni stopnji.

OCC (Ohno Continuous Cast) izhaja iz postopka, ki je bil razvit za pomoč pri odpravljanju težav pri žarjenju in praktično odpravljanju vseh meja zrn v bakru ali srebru z edinstvenim patentiranim postopkom. Metoda ulivanja OCC uporablja specializirane ogrevane kalupe za izvlečenje posameznega kristala do dolžine 125 metrov. S samo enim samim kristalom v zelo dolgih dolžinah obstaja neovirana prosta pot za najboljši možni prenos signala. Skupaj s to vrhunsko, edinstveno kristalno strukturo OCC zagotavlja baker in srebro z najmanj možnimi oksidi in drugimi nečistočami.

V velikem nasprotju z OCC so materiali, ki se tradicionalno uporabljajo v avdio elektroniki, razvrščeni kot OFC (baker brez kisika). Ne glede na to, kako impresiven je lahko OFC, ima po naravi še vedno veliko meja zrn in drugih nečistoč. OFC ima približno 400 kristalov na čevelj in kljub svojemu imenu ima običajno vsebnost kisika približno 10 ppm. Tako zasnova Artera Mono OCC zagotavlja najčistejšo ponudbo izhodnega signala.

Z močjo 300 vatov na kanal (pri 8 ohmih) je QUAD Artera Mono opremljen za pogon najzahtevnejših sistemov. Ponuja takojšnjo obnovitev preobremenitve in popolno zaščito pred preobremenitvijo brez uporabe varovalk ali relejev izhodne linije. Ima moč, da z relativno lahkoto prime skoraj vsak zvočnik – vendar to storijo na samozavesten, skoraj razumevajoč način, namesto da bi poskušali narediti vtis s čisto surovo silo.

Tako kot ostale komponente QUAD Artera je tudi Artera Mono subtilno skromna in na voljo v srebrni in črni barvi. Arterina ostra, čista estetika spominja na vlogo QUAD-a in se veseli prihodnosti. Ohišje zagotavlja togo strukturo, ki izžareva kakovost in je odporna na motnje zaradi zunanjih vibracij, s sprednjo ploščo iz teksturiranega aluminija, zgornjo površino iz stekla z intarzijami in CNC-speljanim hladilnim odvodom na obeh straneh.


Model Artera Mono
Nazivna izhodna moč 300 W 8 ohmov (THD=1%, 1kHz)
Skupno harmonično popačenje <0,006 % (100 W, 1 kHz, pasovna širina 20 Hz-20 kHz)
<0,03 % (100 W, 10 kHz, pasovna širina 20 Hz–90 kHz)
Frekvenčni odziv ﹢/﹣0,3 dB (20Hz-20kHz, ref. 1kHz)
Vhodna občutljivost 0,98 Vrms (neuravnoteženo), 2,1 Vrms (uravnoteženo)
Vhodna impedanca 10K ohmov (uravnoteženo/neuravnoteženo)
Razmerje med signalom in šumom (S/N) 112 dB (A-vrednoteno, ref. 300 W)
Zahtevano napajanje 220V-240V~50/60Hz
100V-115V~50/60Hz
Največja poraba energije 750 W
Poraba energije v stanju pripravljenosti <0,5 W
Mere (mm) (Š x V x G) 320 x 158 x 338
Velikost škatle (mm) (Š x V x G) 465 x 260 x 465
Teža 13 kg (neto)
17 kg (bruto)

  • Proizvajalec: QUAD
  • Model: quad_artera_mono

Informativna cena:
€ 1.499,00
(vključuje 22% DDV)