Meni
Your Cart
VENA II-Integrirani, QUAD
VENA II-Integrirani, QUAD
VENA II-Integrirani, QUAD
VENA II-Integrirani, QUAD
VENA II-Integrirani, QUAD
VENA II-Integrirani, QUAD
VENA II-Integrirani, QUAD
VENA II-Integrirani, QUAD
VENA II-Integrirani, QUAD
VENA II-Integrirani, QUAD
VENA II-Integrirani, QUAD
VENA II-Integrirani, QUAD

QUAD
VENA II

Vena II, ki gradi na prednostih svojega predhodnika, je izjemno urejen in priročen način za prinašanje pravega zvoka visoke ločljivosti v raznoliko naravo sodobnih glasbenih zbirk – od vinilnih plošč in CD-jev do digitalnega pretakanja in datotek visoke ločljivosti – na vse načine. predvajalnih naprav.

Pametna estetika
Majhen odtis Vena II (v primerjavi s številnimi ojačevalci v svojem razredu) omogoča prilagodljivo pozicioniranje in zagotavlja, da ojačevalnik zlahka zdrsne v različna okolja. Elegantna zasnova ojačevalca je izboljšana z izbiro štirih zaključkov: Quadova klasična siva Lancaster Grey je standardna možnost, medtem ko trije vrhunski zaključki – Sapele Mahogany, Gloss Black in Gloss White – ovijejo aluminijasto ohišje Vena II v furniran ali lakiran les.

Pomembne izboljšave
Oddelek ojačevalnika moči razreda AB ima zdaj nadgrajen napajalnik, v središču pa je nov toroidni transformator 200VA. Temu sledi zmogljivost rezervoarja 2x15000uF (skupaj 30000uF), ki pomaga ojačevalcu ohranjati trdno kontrolo nad glasbo, hkrati pa omogoča odličen dinamični razpon.
Ljubitelji vinila bodo cenili dodatek gramofonskega odra za premikajoče se magnetne kartuše – visokokakovostno, tiho vezje, ki temelji na JFET z natančnim izenačevanjem RIAA.
Bolje je poskrbljeno tudi za uporabnike slušalk. Prvotna Vena je vključevala izhod za slušalke, vendar je bil ta priključen na glavno izhodno stopnjo ojačevalca in ne na specializirano vezje ojačevalnika za slušalke. Vena II vključuje namenski ojačevalnik za slušalke s tokovnim povratnim vezjem, njegovo pasovno širino ojačanja in visoko hitrostjo obračanja pa zagotavljata bolj dinamično, podrobno in zanimivo delovanje z vsemi vrstami slušalk.
Preprostost je ključna za zunanjo zasnovo Vena II. Oblikovalska skupina Quad je izbrala brezžično pretakanje Bluetooth s podporo za kodek aptX, da zagotovi enostavno združevanje z vsemi vrstami pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, osebnih računalnikov in računalnikov Mac – strokovno implementirano za zagotavljanje spretnega ravnovesja kakovosti in priročnosti. Vena II se zdi kot tradicionalni hi-fi ojačevalnik s svojimi nezapletenimi spredaj nameščenimi krmilniki in preprostim daljinskim upravljalnikom, vendar so njegove specifikacije najsodobnejše.
Številne kabelske povezave povečajo prilagodljivost ojačevalca. Vhodi za digitalne vire obsegajo asinhroni USB in tri vtičnice S/PDIF (eno koaksialno in dve optični), medtem ko so digitalni izhodi na voljo v optični in koaksialni različici. Za analogne signale skrbijo trije stereo vhodi RCA – dva linijska in novi gramofonski vhod MM za gramofone – medtem ko predizhodne vtičnice omogočajo dodajanje zunanjega ojačevalnika moči.


Oddelek za predojačevalnik
Analogni vhodi 2x linijski RCA / 1x MM fono
Analogni izhodi 1 x RCA (pre-out)
Analogna vhodna občutljivost 450 mV (linijski nivo) / 4,1 mV (MM fono)
Analogna vhodna impedanca 10kΩ (linijska raven); 47 kΩ / 100 pF (mm fono)
Frekvenčni odziv 20Hz-20kHz (+/- 0,5dB)
Skupna harmonična distorija (THD) < 0,002 %
Razmerje signal/šum > 110 dB (A-vrednoteno)
Oddelek za ojačevalnik moči
Izhodna moč 2x 45W RMS (8Ω) / 2x 65W RMS (4Ω)
Frekvenčni odziv 20Hz-20kHz (+/- 0,5dB)
Skupno harmonično popačenje (THD) < 0,005 % (30 W, 8 Ω)
Razmerje signal/šum > 108 dB (A-vrednoteno)
Digitalni oddelek
DAC čip ESS Sabre32 ES9018K2M
Digitalni vhodi 2x optični; 1x koaksialni; 1x USB tipa A; aptX Bluetooth
Največja frekvenca vzorčenja – USB 384kHz PCM; DSD256
Največja frekvenca vzorčenja – optični/koaksialni 192kHz PCM
Digitalni izhodi 1x koaksialni; 1x optični

  • Proizvajalec: QUAD
  • Model: quad_vena_II

Informativna cena:
€ 999,00
(vključuje 22% DDV)