Meni
Your Cart
Znamke v naši ponudbi
HEDD AUDIO

HEDD AUDIO

Heinz Electrodynamic Design (HEDD) je berlinski ustvarjalec vrhunskih rešitev za zvočnike in slušalke. Izdelki HEDD, ki sta ga leta 2015 ustanovila fizik Heinz Klaus in njegov sin, muzikolog dr. Frederik Knop, vključujejo studijske monitorje, globokotonce in glavne zvočnike – kot tudi značilni HEDDphone®. Producenti, zvočni inženirji, snemalni umetniki in vrhunski navdušenci po vsem svetu iščejo HEDD za uporabo v glasbeni produkciji, masteringu in domači HiFi. Poslanstvo HEDD je bilo v Nemčiji izdelati izdelke, katerih cilj je popolna natančnost in izjemna zvestoba signala, ki lahko sprejmejo raznolik nabor zvokov in eklektičen spekter glasbenih okusov.


KLAUS HEINZ

Pred ustanovitvijo HEDD je Klaus Heinz zadnjih pet desetletij posvetil preučevanju zvoka in akustike. V tistem času je sin dobitnika Nobelove nagrade za fiziko Ernsta Ruska ustanovil več uspešnih podjetij za zvočnike, med njimi HEDD Audio in ADAM, kjer je revolucioniral tako HiFi kot pokrajino studijskih monitorjev z integracijo tehnologije Air Motion Transformer v njihovo zasnovo.
Pred petdesetimi leti v Berlinu, ko je Klaus Heinz študiral fiziko, mu je sošolec prinesel zvočnik in ga vprašal, kaj misli o zvoku. Šestdeseta so bila poseben čas za glasbo in HiFi zvočniki so postajali v modi. Heinz se je lotil seciranja stroja, odkrivanja njegovih prednosti in pomanjkljivosti, in tako se je začela njegova vseživljenjska ljubezen do zvoka.
Po diplomi na univerzi je Heinz odprl trgovino z najboljšimi zvočniki in ojačevalci tistega časa. Obseden je s primerjavo zvokov enega zvočnika z drugim. Eden od njegovih ciljev je bil najti zvočnik, ki bi krotil briljanten zvok. Želel je, da bi vsak inštrument zvenel jasno kot beli dan.
Nekega dne v zgodnjih sedemdesetih je v njegovo trgovino stopil kupec z ElectroStatic Sound (ESS) Model 7, ki je predvajal glasbo bolje kot karkoli, kar je slišal do danes. Ugotovil je, da je trik v frekvenčnem ločevalnem omrežju. Po navdihu ESS je Heinz odpotoval v San Mateo v Kaliforniji, da bi spoznal in študiral pri nemškem fiziku Oskarju Heilu, ki je izumil transformator zračnega gibanja (AMT). Potem ko je izboljšal Heilov prvotni dizajn AMT – zaradi česar je postal bolj kompakten in zanesljiv – je Heinz integriral tehnologijo v svoje dizajne zvočnikov in tako omogočil uporabo AMT v profesionalnih avdio izdelkih.
Heinz je nato ustanovil ADAM Audio, ki ga je vodil dve desetletji. Ko je Heinz pri 68 letih zapustil podjetje, ni imel občutka, da je njegovo delo opravljeno. Še vedno je imel ideje, ki jih je želel raziskati pri oblikovanju zvočnikov. Želel je oblikovati zvočnik, ki bi lahko predvajal tako močan bas kot briljanten zvok, želel je uporabiti svoje zasnove AMT v nosljivih slušalkah in še veliko več. Iz njegove neumorne strasti, let strokovnega znanja in neskončne misije za odličnost se je rodil HEDD Audio.

Dr. FREDERIK KNOP

Medtem ko Klaus Heinz vso svojo energijo posveča ustvarjanju novih izdelkov, je dr. Frederik Knop prevzel vlogo generalnega direktorja. Odgovoren je za vse stvari, povezane z blagovno znamko HEDD, globalno skupnostjo in strategijo izdelkov. Ker ima doktorat iz muzikologije in je izkušen magistrski inženir, prinaša široko paleto glasbenega in avdio znanja.
Preden se je v celoti posvetil svojemu delu pri HEDD, je bil Frederik poklicno potopljen v akademsko področje glasbe 20. stoletja, poučeval je raziskovanje s poudarkom na kompoziciji in teoriji klasične in popularne glasbe. Magistriral je iz muzikologije na Tehnični univerzi v Berlinu in doktoriral na Univerzi v Hamburgu.
Globoko potopljen v svetovno glasbeno kulturo je Frederik oblikoval HEDD v resnično sodobno podjetje, ki je vedno korak pred glasbenim in tehnološkim Zeitgeistom. Njegova skrb in pozornost do podrobnosti krepita inženirske ambicije njegovega očeta.
Z odločitvijo o ustanovitvi HEDD leta 2015 sta oče in sin združila svoje individualne moči. Skupaj so ustvarili fascinanten primer sodobnega družinskega podjetja na konkurenčnem trgu.


Izdelki


Proizvajalec: HEDD AUDIO
BASS 08, izjemno kompakten nizkotonec, poln zvočnih inovacij Zelo kompakten BASS 08 je HEDD-ova vstopnica v svet vrhunskih globokotonskih zvočnikov. Popolnoma se prilega našim dvosmernim sistemom HEDD TYPE 05 MK2 in TYPE 07 MK2, saj razširi njihov frekvenčni razpon na 24 Hz, kar zvoku doda globino ..
€ 1.299,00
Brez DDV:€ 1.064,75
Proizvajalec: HEDD AUDIO
BASS 12, vrhunski globokotonski zvočnik z DSP, ki pretresa zemljo Zelo verjetno največji 12-palčni nizkotonec na trgu, BASS 12 se najbolje obnese v kombinaciji s HEDD-jevima 3-steznima sistemoma TYPE 20 MK2 in TYPE 30 MK2. Omogoča vam, da občutite veliko več vaše glasbe, dodaja težo in klubsko vzdu..
€ 2.999,00
Brez DDV:€ 2.458,20
Proizvajalec: HEDD AUDIO
HEDDphone® ima prvi gonilnik AMT s polnim obsegom na svetu. Z uporabo edinstvene tehnologije VVT naša zasnova z odprtim zadnjim delom zagotavlja osupljivo preglednost in izjemno visoko ločljivost. Zasnovan je bil za produkcijo, mastering in vrhunske avdiofilske aplikacije. HEDDphone® je ročno izdela..
€ 1.699,00
Brez DDV:€ 1.392,62
Proizvajalec: HEDD AUDIO
Tower Mains so popolnoma zaprti in modularni glavni monitorji. Zagotavljajo najboljši možni zvok katere koli aktivne popolnoma analogne konfiguracije. Čisti analogni referenčni sistem zvočnikov S HEDD Tower Mains odpiramo nova obzorja za studijsko spremljanje celotnega obsega in aktivne avdiofilske..
€ 24.080,00
Brez DDV:€ 19.737,70
Proizvajalec: HEDD AUDIO
Zlati standardni studijski monitor z vgrajenim Lineariser® in CoP HEDD TYPE 05 MK2 je najbolj kompaktna rešitev za aktivno spremljanje v naši ponudbi profesionalnih zvočnikov. S svojim majhnim 5-palčnim nizkotoncem v obliki satovja in izjemno natančnim AMT je popolna izbira za prostorsko občutljive..
€ 799,00
Brez DDV:€ 654,92
Proizvajalec: HEDD AUDIO
Zlati standardni studijski monitor z vgrajenim Lineariser® in CoP HEDD TYPE 07 MK2 je bil zasnovan za mešalne inženirje in proizvajalce. Njegov visokotonec Air Motion Transformer ponuja čisto in realistično reprodukcijo zgornjih srednjih in visokih tonov, ključnih frekvenčnih pasov za večino instru..
€ 999,00
Brez DDV:€ 818,85
Proizvajalec: HEDD AUDIO
Ikonični kompaktni 3-smerni monitor z vgrajenim Lineariser® in CoP S 7" nizkotonci, namenskim 4" gonilnikom za srednje tone in HEDD-jevim lastnim transformatorjem zračnega gibanja visoke ločljivosti (HEDD AMT) ta kompakten in izjemno prilagodljiv 3-stezni sistem ponuja obilico moči, dinamike in odp..
€ 2.199,00
Brez DDV:€ 1.802,46
Proizvajalec: HEDD AUDIO
Ikonični kompaktni 3-smerni monitor z vgrajenim Lineariser® in CoP TYPE 30 MK2 je HEDD-ov 3-smerni paradni konj za brezkompromisno spremljanje v srednjih do velikih snemalnih in mastering studiih. Z dvema vodoravno razporejenima 7" nizkotoncema, enim 4" gonilnikom za srednje tone in HEDD-jevim las..
€ 3.199,00
Brez DDV:€ 2.622,13
Prikazujem 1 do 8 od 8 (1 strani)