Meni
Your Cart
ES-001 Stabilizator-Fono pripomočki, DS AUDIO
ES-001 Stabilizator-Fono pripomočki, DS AUDIO
ES-001 Stabilizator-Fono pripomočki, DS AUDIO
ES-001 Stabilizator-Fono pripomočki, DS AUDIO

DS AUDIO
ES-001 Stabilizator

Prvi stabilizator za zaznavanje ekscentričnosti na svetu (prijavljen patent)

Uživajte v boljši glasbi brez ekscentričnosti

Splošnega wow in trepetanja celotnega sistema ni mogoče bistveno zmanjšati, razen če se ekscentričnost zapisa popravi
Z vrednostjo širine ekscentričnosti 0,34 mm doseže okoli 0,15 % (WTD RMS) na najbolj notranjih žlebovih površine za predvajanje plošč, tudi če gramofon med uporabo ne povzroči lastnega utripa in plapolanja (napaka hitrosti). V resnici je povprečna vrednost napake pri hitrosti tudi najkakovostnejših gramofonov okoli 0,008 %. Ti dejavniki skupaj lahko povzročijo skupno vrednost wow in flutterja, ki je 20-krat slabša od vrednosti gramofona v izolaciji.
Preprosto povedano, pri uporabi tudi najkakovostnejših gramofonov, ki so na voljo, ni mogoče občutno zmanjšati splošnega vau in trepetanja celotnega sistema, razen če se ekscentričnost plošče popravi. Da bi zvesto reproducirali izvorni material, je nujno čim bolj zmanjšati ekscentričnost zapisa.

Prekomerni wow in trepetanje predstavljata dve težavi
Prvi je, da nestabilna rotacija povzroča nihanja višine v frekvenčnem območju. Drugi je, da če ekscentričnost plošče ni popravljena, bosta kartuša in tonska roka prisiljeni nihati z ene strani na drugo, ko sledita utoru. To poslabša zmožnost pisala, da natančno sledi utoru, kar ima za posledico blaten zvok in nestabilno zvočno sliko.
Posledično poslušalec ne bo izkoristil celotnega potenciala celo najkakovostnejših sistemov. Popravljanje te ekscentričnosti v največji možni meri vam omogoča, da sprostite veliko več potencialne zmogljivosti vaše opreme.


Prilagoditev v 3 korakih

Merjenje
Ko se gramofon zavrti, se zgornji del stabilizatorja zadrži, da zaustavi vrtenje stabilizatorja, stabilizator pa zazna vrtenje in se premakne v način merjenja.
Ko preklopite v način merjenja, se zaslon na zunanjem obodu stabilizatorja začne vrteti in prikaže se gumb [Tapnite za začetek merjenja].
Nato, ko pritisnete gumb [Tapnite za začetek merjenja], se zaslon spremeni v gumb [Merjenje] in meritev je končana v približno 2 sekundah.

Prilagoditev
Ustavite gramofon, ko je meritev končana.
Nato, medtem ko gledate na zaslon stabilizatorja, pritisnite snemalno ploščo, da križno oznako (središče vrtenja) čim bolj približate absolutnemu središčnemu položaju.
Stopnja ekscentričnosti zapisa je označena z barvo zaslona (zunanji obseg, križec in prikazna vrstica na dnu).

Ponovni zagon
Ko je središče vrtenja poravnano z absolutnim središčnim položajem, znova zavrtite predvajalnik, da preverite, ali je ekscentričnost plošče izginila (ali zmanjšala), in nato predvajajte ploščo.
* Pri merjenju ne pozabite zavrteti gramofona (33 ali 45 vrtljajev). Če se gramofon ne vrti, stabilizator ne bo v merilnem načinu.

  • Proizvajalec: DS AUDIO
  • Model: dsaudio_es_001

Informativna cena:
€ 5.950,00
(vključuje 22% DDV)