Meni
Your Cart

V10

V10-Fono predojačevalniki, HEGEL
V10-Fono predojačevalniki, HEGEL
V10-Fono predojačevalniki, HEGEL
V10-Fono predojačevalniki, HEGEL
V10-Fono predojačevalniki, HEGEL
V10-Fono predojačevalniki, HEGEL
V10-Fono predojačevalniki, HEGEL
V10-Fono predojačevalniki, HEGEL
V10-Fono predojačevalniki, HEGEL
V10-Fono predojačevalniki, HEGEL
V10-Fono predojačevalniki, HEGEL
V10-Fono predojačevalniki, HEGEL
HEGEL
V10

Hegel V10 je povsem nov pogled na staro tehnologijo. S 30-letnimi izkušnjami pri načrtovanju najsodobnejših diskretnih tranzistorskih vezij smo izdelali gramofonski predojačevalnik, kakršnega še ni bilo. Je nevtralen, dinamičen in izjemno razkrivajoč. Vse svoje znanje smo uporabili pri razširitvi in ga uporabili za en cilj - Seči navzdol v zapis in razkriti vsak delček informacije. V10 je zasnovan za zajemanje zvoka. Da te približam glasbi. Da te spravim v utor.

Poslušanje vinilke je taktilna izkušnja. Previdno odpreš ovoj albuma, odstraniš ploščo iz notranjega ovitka, pregledaš, ali je prah ali praske, jo položiš na krožnik in počasi spustiš iglo, da izpusti zvok. Gre za vas in vašo glasbo, izbrano točno za ta trenutek. Z V10 želimo to posebno izkušnjo narediti še boljšo. V10, razvit od začetka in z uporabo resnično pametnih in edinstvenih tehnologij, vam bo zagotovil preglednost in zvočno pokrajino brez primere – Glasba, ki jo slišite, bo tako oprijemljiva in resnična kot plošča, v katero je vtisnjena.

To dosežemo, ker je vse na V10 zasnovano z edinim namenom, da vaša glasba zveni čim bolje. Ohišje je razdeljeno na dva predelka, ki fizično ločujeta napajalnike od občutljivega ojačevalnega vezja. Med obema deloma preprosto ni zaznavnih motenj. Za najboljšo možno povezavo smo V10 opremili s pozlačenimi priključki, uravnoteženimi izhodi XLR in trdnim ozemljitvenim vijakom po meri. Na zelo pomembni vhodni stopnji smo uporabili ultra tihe diskretne tranzistorje JFET za vhod gibljivega magneta (MM) in gibljive tuljave (MC). Odprava zunanjega hrupa je še posebej pomembna pri uporabi občutljivih MC kartuš z nizko močjo. Zato smo vhod MC opremili s štirimi vzporedno povezanimi takšnimi tranzistorji. Popolnoma tih vhod in zaustavitev kakršne koli povratne informacije prednapetostnega toka na tuljavo kartuše.

Vhodni signal se napaja v enako tiha ojačevalna vezja, kjer tako ojačevalni stopnji MM kot MC uporabljata napajalnike z izjemno nizko stopnjo hrupa, izdelane z diskretnimi bipolarnimi tranzistorji, da je šum signala čim manjši. To zagotavlja izjemno natančno ojačanje vhodnega signala, ki prihaja iz gramofona. In da zagotovimo, da V10 dobi najboljše delovne pogoje, je opremljen z linearnim, nizkošumnim, analognim AC-napajalnikom. Ta ima velik transformator E-jedra po meri, nameščen v lastnem ohišju, da odpravi vse možnosti motenj. Za nas je bilo še posebej pomembno, da vsi navdušenci nad vinilom uživajo v V10. Torej, takoj po izdelavi, je konfiguriran kot odličen plug and play MM predojačevalnik. Za mnoge je to točno tisto, kar si želijo in potrebujejo, nekateri pa želijo še več. Zato smo izdelali V10, ki ga je mogoče zelo optimizirati, pri čemer smo poskrbeli za individualne nastavitve in zahteve, V10 pa je mogoče prilagoditi za katero koli kartušo MM in MC.

Pri uporabi kartuše MM lahko poljubno povečate kapacitivnost med 100 in 467 pF, pri uporabi kartuše MC pa lahko impedanco poljubno nastavite med 33 in 550 ohmov ali fiksno nastavite na 47 kohmov. Tako pri MM kot MC se lahko ojačanje poveča za 5, 10 ali 12 dB, kar ustreza izhodu vaših drugih virov, V10 ima celo podzvočni filter za odstranjevanje neželenega nizkofrekvenčnega šuma. In ob koncu noči, ko vas poslušanje popelje čez čas za spanje in pozabite izklopiti V10, nastavljiva funkcija samodejnega preklopa v stanje pripravljenosti to stori namesto vas. Zaradi vsega tega je V10 popoln spremljevalec vaše vinilne plošče. Iskanje popolne sinergije med vašim sistemom in vašimi željami poslušanja. Prepelje vas v utor.

 

Tehnične specifikacije
Tipologija ojačevalnika: vhodna stopnja diskretnega tranzistorja JFET z izjemno nizkim šumom za MC in MM
Ojačitev XLR izhod MM: 40dB / 45dB / 50dB / 52dB
Ojačanje XLR Out MC: 60dB / 65dB / 70dB / 72dB
Ojačitev RCA izhod MM: 34dB / 39dB / 44dB / 46dB
Ojačitev RCA izhod MC: 54dB / 59dB / 64dB / 66dB
Impedanca obremenitve MC: prosto nastavljiva med 33 in 550 ohm / 47 kohm
Obremenitvena kapacitivnost MM: 100pF / 147pF / 220pF / 247pF / 320pF / 420pF / 467pF pri 47 kohm
Podzvočni filter: vklop/izklop, -3dB pri 20Hz, -18dB oktava
Natančnost RIAA: +/- 0,2dB / 20Hz - 20kHz
Izhodni šum*: -84dB/MM ("A" tehtano ref: 0dBV), -81dB/MC ("A" tehtano ref: 0dBV)
Izhodna impedanca XLR / RCA: 200 ohm
Preslušavanje kanala: -84dB @1kHz 0dBV
Frekvenčni odziv: 2Hz - 20kHz
Popačenje (THD) MM: < 0,005 % pri 1kHz 0dBV
Popačenje (THD) MC: < 0,009 % @1kHz 0dBV
Vhodi: 1 x neuravnotežen (RCA) MM, 1 x neuravnotežen (RCA) MC
Izhodi: 1 x neuravnoteženi fiksni (RCA), 1 x uravnoteženi fiksni (XLR)
Napajalnik: Hegel napajalnik M30103
Dimenzije z nogami: 6 cm x 21 cm x 28 cm, 2,4" x 8,3" x 11" (V x Š x G)
Teža: 2,2 kg / 4,9 lbs teže enote
* Ko je dosežena stabilna delovna temperatura

  • Proizvajalec: HEGEL
  • Model: hegel_v10

Informativna cena:
€ 1.495,00
(vključuje 22% DDV)