Meni
Your Cart

Znamke

v naši ponudbi

DR. FEICKERT ANALOGUE

Popolnost, ljubezen do oblikovanja in tehnično znanje

"V zgodnjih osemdesetih je bil stereo statusni simbol," pravi Feickert. "Danes si ljudje raje kupijo modne avtomobile. Kdo še sedi in posluša glasbo?" Rojen v Freiburgu, izdeluje visokotehnološke izdelke za ljudi, ki glasbe ne vidijo le kot poceni potrošniško dobrino, ampak plačajo veliko, da bi jo poslušali.

Feickert izdeluje gramofone od leta 2005. Ljubitelju glasbe ni bila všeč nepopolnost naprav, ki so bile takrat na voljo. Tudi danes je še vedno perfekcionist, ko gre za zvok. Poslušalec mora na gramofonu čutiti enako čustvo, kot če bi bil v koncertni dvorani.

Njegove roke delajo natančno in brez naglice. "Če hočeš biti hiter, pojdi počasi." Gramofon nastaja kos za kosom. "Woodpecker" stane skoraj 4000 evrov, večji modeli okoli 10.000 evrov. Trg vrhunskih hi-fi sistemov se krči in kupci postajajo starejši. "Vsi posamezni deli mojih gramofonov so proizvedeni zunaj v skladu z mojimi načrti. Večina dobaviteljev prihaja iz regije. Tukaj sestavljam in testiram naprave. Končane gramofone pošiljam trgovcem in distributerjem po vsem svetu," pravi Christian Feickert . Dela sam in uživa v neodvisnosti samega sebe. Dopoldne pisarniško delo, popoldne gradbeništvo.

Trije gramofoni iz Feickertove serije imajo ptičja imena: "Woodpecker", "Blackbird" in "Firebird". Ime največjega modela "Firebird" je poklon "Firebirdu", njegovemu najljubšemu delu Stravinskega.

Tehnično dovršeni modeli se razlikujejo po številu pogonskih motorjev in so vsak nadaljnji razvoj predhodnega modela. Razvoj lastnega pickupa je naslednji projekt na Feickertovem seznamu. Na žalost je razvojno delo v vsakodnevnem poslovanju pogosto zanemarjeno. Med sestavljanjem Feickert ne posluša glasbe, včasih ima celo čepke za ušesa. Med razvijanjem pa mora dve uri in pol zelo pozorno poslušati. Nato rezultate predstavi trgovcem in zastopnikom.


Izdelki


Proizvajalec: DR. FEICKERT ANALOGUE
Ideja ... je bilo očitno. Zasnova manjšega brata je ponudila spodbude za izdelavo večjega pogona na tej osnovi. Ker je veliko entuziastov, ki želijo vzporedno upravljati dve ročki, smo se lotili te teme. Ne bi smel biti le "upscaling" obstoječega koncepta, ampak poleg že znane enostavnosti uporabe p..
€ 6.590,00
Brez DDV:€ 5.401,64
Proizvajalec: DR. FEICKERT ANALOGUE
Ideja … na podlagi naših prejšnjih izkušenj z gramofoni Woodpecker in Blackbird smo izpopolnili naše uporabne koncepte. Sposobnost upravljanja z dvema 12-palčnima ročicama je bil eden od glavnih parametrov zasnove skupaj s poenostavitvijo namestitve gramofona in postopkov poravnave. Osredotočili smo..
€ 10.990,00
Brez DDV:€ 9.008,20
Proizvajalec: DR. FEICKERT ANALOGUE
Volare … ne le slogan! Ker smo si vzeli čas za razvoj vsega novega iz nič, smo končno dobili lepo kompakten in eleganten nov gramofon. Ta novi dizajn ima vse vrline, po katerih slovimo - popolno nevtralnost, eleganco videza in kakovost izdelave, če naštejemo le nekatere. Pot … priti tja ni bilo eno..
€ 2.799,00
Brez DDV:€ 2.294,26
Proizvajalec: DR. FEICKERT ANALOGUE
Ideja ... prišel kot odgovor na številne zahteve strank. Mnogi ljudje povezujejo gramofone s kvadratnim ohišjem, krožnikom in ročico na vrhu. In voilà, tukaj je naša ideja o tem, kako bi moralo izgledati. Ker je bila lestvica že pri naših prejšnjih pogonih postavljena zelo visoko, naj bi bil manjši ..
€ 4.490,00
Brez DDV:€ 3.680,33
Prikazujem 1 do 4 od 4 (1 strani)