Meni
Your Cart
MC20-Glavna ura in besedna ura, AURENDER
MC20-Glavna ura in besedna ura, AURENDER
MC20-Glavna ura in besedna ura, AURENDER
MC20-Glavna ura in besedna ura, AURENDER
MC20-Glavna ura in besedna ura, AURENDER
MC20-Glavna ura in besedna ura, AURENDER
MC20-Glavna ura in besedna ura, AURENDER
MC20-Glavna ura in besedna ura, AURENDER
MC20-Glavna ura in besedna ura, AURENDER
MC20-Glavna ura in besedna ura, AURENDER
MC20-Glavna ura in besedna ura, AURENDER
MC20-Glavna ura in besedna ura, AURENDER

AURENDER
MC20

Reference Grade Master Clock & Word Clock Generator
Rubidijev modul 10 MHz glavna ura
Ločeni izhodi OCXO Word Clock za univerzalno povezljivost


Čas je bistvenega pomena

V vsakem digitalnem avdio sistemu je hitrost prenosa in sprejemanja digitalnih podatkov izjemnega pomena. Natančneje, vse naprave na poti digitalnega signala morajo biti sinhronizirane, da se zagotovi skladna predstavitev. Zato morajo za vrhunsko izkušnjo jasnosti, preglednosti, osredotočenega slikanja in naravnega realizma digitalni vir vašega sistema, DAC in kateri koli drugi upsemplerji ali pretvorniki prejeti isti sinhronizirani signal ure iz ultra natančnega in stabilnega vira.

Aurender MC20 je tako Master Clock kot Word Clock generator, ki je navdahnjen, razvit in zasnovan za zagotavljanje izjemno visoke ravni realističnega digitalnega zvoka iz povezanega glasbenega strežnika in/ali D/A pretvornika. Zahvaljujoč vrhunskemu merjenju časa MC20 je tresenje zmanjšano na neskončno majhne ravni, kar ima za posledico vrhunsko čistost tembra in kot skalo stabilno postavitev instrumentov v zvočnem odru vašega sistema.

Srce MC20 je rubidijev modul, ki generira referenčni signal glavne ure 10MHz. Rubidijeva ura je uporabljena zaradi svoje vrhunske natančnosti in stabilnosti tako na dolgi kot na kratki rok za izjemno nizko tresenje. Poleg tega MC20 vsebuje dva diskretna modula besedne ure OCXO za generiranje frekvenc 44,1 kHz in 48 kHz. MC20 bo neodvisno in istočasno napajal štiri izhode glavne ure 10MHz in štiri izhode Word Clock (2 pri 44,1 kHz in 2 pri 48 kHz) za vsestranskost brez primere s široko paleto opreme Aurender in tretjih oseb.

Zato se lahko MC20 uporablja v naslednjih scenarijih:

1. Istočasno napajajte referenčni signal glavne ure 10 MHz izvornim napravam, kot so glasbeni strežniki Aurender, DAC-ji in celo ločene besedne ure z referenčnim vhodom glavne ure 10 MHz.
2. Dobavite glavno uro 10MHz izvornim napravam, kot je glasbeni strežnik Aurender, in besedno uro DAC
3. Dobavi besedno uro izvorni napravi in DAC


Modul ure Rubidium
Rubidijev modul ure, uporabljen v MC20, je izjemno stabilen in natančen dizajn, ki vzpostavlja novo nizko raven faznega šuma in tresenja. Njegovo brezhibno delovanje zagotavlja novo raven živahne jasnosti s tridimenzionalno širino, globino in višino zvočnega polja, ki ga ustvarja. Zmanjšanje tresenja in faznega šuma odstrani kakršno koli sled "digitalnega bleščanja" in namesto tega zagotavlja analogno toplino in naturalizem vsakemu digitalnemu avdio viru.
Rubidijevi moduli so visoko precizne naprave in izjemno občutljivi instrumenti. Posledično so Aurenderjevi inženirji zasnovali edinstven sistem ohišja, ki je nameščen na udarce, da zavaruje modul in ga izolira pred vibracijami tako znotraj šasije kot v okolici. Da bi zagotovili varen transport rubidijevega modula, prispe v lastnem kovčku iz pene v glavni škatli MC20. Po razpakiranju mora uporabnik namestiti modul in ga pred uporabo zakleniti v namensko komoro.

Oven-Controlled Crystal Oscillator (OCXO) za dolgoročno zmanjšanje tresenja
Medtem ko rubidium modul skrbi za 10 MHz signal generatorja glavne ure MC20, Aurenderjevi prepoznavni moduli OCXO nadzorujejo posamezen izhod besedne ure. OCXO so med najbolj natančnimi in stabilnimi urami, ki se danes uporabljajo. Moduli OCXO, ki so jih namestili Aurenderjevi inženirji, so za rede velikosti natančnejši in stabilnejši od običajno uporabljenih navadnih kristalnih oscilatorjev, ki jih običajno najdemo v računalnikih. Temperaturne spremembe lahko povzročijo nihanje kristalnih oscilacij in povzročijo tresenje v digitalnem zvočnem signalu. Poleg tega so navadni kristali veliko manj stabilni in sčasoma izgubijo natančnost. V urah OCXO je zelo stabilen visokokakovosten kristalni oscilator zaprt v predelu z nadzorovano temperaturo in vzdrževan pri konstantni temperaturi za ublažitev tresenja.

Povezljivost – 10MHz sinusni taktni izhodi
Signal glavne ure 10MHz deluje kot referenčni signal, ki obvešča Aurenderjevo uro OCXO za večjo natančnost in stabilnost tako kratkoročno kot dolgoročno. Ker ima Aurenderjev vhod ure impedanco 75 Ω, povežite glavno uro MC20 z impedanco 75 Ω 10MHz na vhodni terminal ure na strežniku Aurender. Z merilnimi in poslušalnimi preizkusi 10MHz izhod rubidijeve ure zagotavlja višjo zmogljivost kot druge metode. To je zelo priporočljivo!
Če DAC dovoljuje, je priporočljivo uporabiti 10MHz Master Clock. V nasprotnem primeru uporabite individualizirane izhode besedne ure. Izberite izhode 75Ω ali 50Ω, odvisno od vhodne impedance DAC. Da bi se izognili izgubi signala in/ali tresenju, je pomembno, da ujemate kabelsko impedanco.
V scenariju, kjer ima DAC vhod(e) ure za besedo, lahko povežete izhod glavne ure 10 MHz na vaš Aurender in istočasno izhod ure za besedo na DAC. Povežite izhod SPDIF BNC vašega vira z MC20 za samodejno sinhronizacijo frekvence, odvisno od tega, ali predvajate osnovno datoteko 44,1 ali 48 kHz.

Povezljivost in združljivost s povezanimi komponentami
MC20 se lahko uporablja s široko paleto pripadajočih vrhunskih blagovnih znamk DAC-jev in glasbenih strežnikov. Trenutni modeli Aurender, ki podpirajo MC20, so N20, W20SE in N30/N30SA, ki imajo vsi 75Ω taktni vhod.
Za povezovanje z Aurenderjem ali komponentami drugega proizvajalca sta priložena po dva para kablov SPDIF 75Ω in 50Ω. Prosimo, glejte uporabniški priročnik katere koli opreme, ki bo prejela vhod ure od MC20, da ugotovite, kateri impedančni kabel je treba uporabiti.

  • Proizvajalec: AURENDER
  • Model: aurender_mc20

Informativna cena:
(vključuje 22% DDV)