Meni
Your Cart
N30SA-Glasbeni strežniki, AURENDER
N30SA-Glasbeni strežniki, AURENDER
N30SA-Glasbeni strežniki, AURENDER
N30SA-Glasbeni strežniki, AURENDER
N30SA-Glasbeni strežniki, AURENDER
N30SA-Glasbeni strežniki, AURENDER
N30SA-Glasbeni strežniki, AURENDER
N30SA-Glasbeni strežniki, AURENDER
N30SA-Glasbeni strežniki, AURENDER
N30SA-Glasbeni strežniki, AURENDER
N30SA-Glasbeni strežniki, AURENDER
N30SA-Glasbeni strežniki, AURENDER

AURENDER
N30SA

Glasbeni strežnik/streamer za predpomnjenje visoke ločljivosti
1 x 8TB SSD nameščen z dodatno režo za dodatni disk
USB, AES/EBU, koaksialni, BNC, optični izhodi in vhod Word Clock


N30SA, ki je podedoval Aurenderjevo edinstveno družinsko oblikovalsko identiteto naslednje generacije, se vizualno odlikuje tako po obliki dvojnega ohišja kot po barvnem LCD-zaslonu s širokim zaslonom, ki je bil prvič viden pri A30 in N20. Na prvi pogled takoj opazite njegovo bistveno prisotnost, eleganco in gracioznost – vizualna metafora tega, kar lahko zvočno pričakujete. Vendar pa je avdiofilsko bistvo N30SA tudi znotraj njegove notranje lepote. N30SA svoje inovacije v strojni opremi in topologiji vezij, ki so bile prvič raziskane na N20, popelje do empiričnega zaključka. N30SA presega N20 v smislu zmanjšanja šuma in tresenja, povečane dinamike in brezkompromisne čistosti zvočnega signala.

Ključne funkcije
• Barvni 8,8” 1920 x 480 širok IPS LCD
• CPE posodobljen na štirijedrni Intel z nizko porabo energije in 8 GB sistemskega pomnilnika
• SSD za shranjevanje 8 TB in SSD za predpomnilnik 480 GB z režo na zadnji plošči za dodaten pogon
• Audio Class USB 2.0 x 1
• Dvojno izolirana vrata LAN
• Robustna strojno obdelana aluminijasta konstrukcija šasije x 2
• UPS na osnovi superkondenzatorja
• Vnos Word Clock
• 2 kompleta povezovalnih kablov. 1 x 0,5 m in 1 x 1,5 m za prilagodljivost postavitve


Fizična ločitev avdio vezij in napajalnikov
Kot že omenjeno, je N30SA sestavljen iz dveh ločenih ohišij, povezanih z dvema kabloma. V napajalni omarici so vsi napajalniki, gonilnik zaslona, HDD/SSD pomnilnik in vsa vezja, povezana s sistemskim nadzorom. Zvočna škatla vsebuje filtriran in izoliran avdio izhod USB ter zvočno ploščo SPDIF z vsemi digitalnimi izhodnimi protokoli in uro OCXO. Obe ohišji se odlikujeta po 10 mm debelih zgornjih pokrovih, ki delujeta kot učinkovita elektromagnetna zaščita in imata protiresonančne lastnosti. V avdiofilskem svetu zasnove z dvema ohišjema pomenijo "ultra high end", kot je ločen prenos CD/DAC ali predojačevalnik z ločenim napajanjem. Vendar pri N30SA to ni le zgolj stilistična poteza, saj so s to konfiguracijo uresničene pomembne prednosti v zvestobi. Na primer, napajalno omarico lahko postavite do 1,5 m stran od zvočne omarice, kar močno zmanjša možnost lažnega hrupa zaradi fizične interakcije. Še pomembneje pa je, da linearni napajalnik z izmeničnim tokom pretvarja in zagotavlja čisti vir enosmernega toka, iz katerega se napaja zvočna omarica. Ta ureditev dramatično zniža raven hrupa, kar ima za posledico nenavadno tiho ozadje, iz katerega lahko prihaja glasba. Z ločevanjem komponent, ki povzročajo hrup, kot so vtičnica za izmenični tok, gonilnik LCD-zaslona, napajalni usmernik izmeničnega toka v enosmerni tok, hrup vretena trdega diska in vrata LAN, je rezultat čistosti zvoka brez primere.

Uporabljene dodatne metode za dušenje hrupa
Poleg odstranjevanja zunanjega hrupa izmeničnega toka s pretvorbo v čisto enosmerno napajanje je še en pomemben vir zunanjega hrupa ethernetni kabel. Tako kot pretvorba AC/DC se tudi vrata LAN N30SA obnašajo podobno. Signali LAN, ki vsebujejo šum iz usmerjevalnika, so ločeni z galvansko izolacijo prek transformatorja in dvojno izoliranih vrat LAN. Če pogledamo zvočne izhode, ki se nahajajo na zadnji plošči, je po en AES/EBU, BNC, Coax, Toslink in USB 2.0 Audio. Ta enota za obdelavo zvočnega signala oddaja zvočni signal z izjemno nizkim šumom, ki ga omogočajo edinstvena tehnika ozemljitve, električna izolacija in delovanje z enosmernim napajanjem, ki se napaja iz napajalne enote in se ponovno filtrira v zvočni škatli. Nastala raven hrupa je skoraj nemerljiva.

Glavna ura OCXO
Za izhode SPDIF v Aurender N30SA se uporablja visokokakovosten kristalni oscilator, ki ga krmili pečica (enako kot tisti v W20SE). Ker so samo deli, ki so neposredno povezani s predvajanjem zvoka, nameščeni skupaj v enem ohišju, so lahko popolnoma izolirani in brez hrupa, ki nastane zunaj komponent za obdelavo zvočnega signala. Ta hrup se lahko pojavi znotraj ohišja in ga je mogoče ublažiti z natančno notranjo obdelavo.

Word Clock/Master Clock Input
Ta vhod omogoča vmesnik z zunanjo besedo ali glavno uro, ki jo ponuja več proizvajalcev visokozmogljivih DAC. Preprosto povedano, besedna ura je naprava, ki ima nalogo ohranjanja popolnega časa in preprečevanja napak v digitalnih zvočnih podatkih, ko se uporablja več komponent skupaj. Z uporabo priključka 75 Ω BNC kot načina povezave sta podprta vhoda glavne in besedne ure za različne možnosti razširljivosti.

Ultra-visokokakovostni digitalni avdio izhodi SPDIF in AES/EBU
AES/EBU, koaksialni BNC & RCA in optični izhodi N30SA zagotavljajo vrhunsko glasbeno predstavitev zaradi vrhunske ure in oscilatorja. V nasprotju z asinhrono povezavo USB, kjer DAC črpa pakete informacij iz predvajalnika, zvočni izhodi SPDIF N30SA potisnejo signal v DAC v intervalih, ki jih določa vgrajena natančna ura OCXO. S tako natančno uro, ko jo enkrat slišite, jo boste želeli uporabiti.

Natančna pretvorba DSD v PCM s FPGA
Številni DAC podpirajo dekodiranje DSD samo na svojih vhodih USB, ne pa tudi na SPDIF. Poleg tega številni odlični DAC-ji, ki so še vedno v uporabi, niso skladni z DSD. Zato Aurender N30SA (in W20SE, N20 in N10) vsi vključujejo to izjemno visokokakovostno metodo pretvorbe DSD v PCM na letenju s FPGA. Nastalo izhodno frekvenco vzorčenja lahko uporabnik izbira med 88,2 kHz in 176,4 kHz, ojačanje je nastavljivo za 1–6 dB, nizkopasovni filter pa omogoča nastavitve 24 Hz, 30 Hz, 40 Hz in 50 Hz.

Povsem digitalni sistem fazno zaklenjene zanke na osnovi FPGA
Popolnoma digitalni sistem fazno zaklenjene zanke (ADPLL), ki vključuje nize vrat, ki jih je mogoče programirati (FPGA) z OCXO, meri natančno čas prenosa digitalnih zvočnih podatkov in minimizira tresenje pod zanemarljive ravni. Rezultati so zvočno slišni z boljšim fokusom slike, širšo, globljo in višjo predstavitvijo zvočne scene in neverjetno analogno organsko kakovostjo.

Namenski zvočni izhod USB razreda 2.0 z napajalnim vezjem z izjemno nizkim šumom
Namenski USB Audio Class 2.0 izhod N30SA je zasnovan za zagotavljanje izjemno preglednega zvočnega signala brez šuma in tresenja ter je zaščiten pred zunanjimi elektronskimi motnjami. Izboljšana zasnova v obliki modula je nameščena na ohišje za moč in vzdržljivost.

Neprekinjeno napajanje (UPS)
Srce katerega koli glasbenega strežnika je v bistvu računalnik in tako kot računalnik ne mara, če se njegova električna povezava nenadoma prekine. V primeru izpada električnega toka ali trenutnega "izpada" je N30SA zaščiten s pametnim napajalnikom na osnovi superkondenzatorja, ki omogoča, da enota ostane priklopljena dovolj dolgo, da se samodejno izklopi. To preprečuje, da bi se sistem in trdi diski poškodovali zaradi izgube izmeničnega toka.

Pomnilnik trdega diska, ki ga lahko namesti uporabnik, s predpomnilnikom SSD za predvajanje
N30SA zagotavlja neprimerljivo prilagodljivost v smislu vrste in zmogljivosti pogona, ki ga je mogoče namestiti. Poleg vgrajenega 8TB SSD je na dodatni pladenj za diske na zadnji plošči mogoče namestiti 1TB/2TB/4TB ali 5TB HDD ali 1TB/2TB/4TB ali 8TB SSD. Ti notranji pogoni za shranjevanje hranijo vašo glasbeno knjižnico, notranji pogon SSD s 500 GB pa se uporablja za predpomnilnik glasbe za predvajanje. Če je izbrana pesem ali album že predpomnjen na pogonu SSD, shranjevalni pogon ostane nedejaven. To zmanjšuje obrabo pogona. Poleg tega je s predpomnjenjem skladb na pogon SSD za predvajanje popolnoma odpravljen električni in akustični šum, ki nastane zaradi vrtečih se diskov, premikajočih se glav in motorjev.

Podpora za USB HDD in NAS (Network-Attached Storage).
Najbolj poenostavljena uporabniška izkušnja je dosežena, ko je glasba shranjena v notranjem pomnilniku. Vendar pa je platforma Aurender zmožna tudi brezhibne integracije vsebine, shranjene na NAS, zunanjem trdem disku USB ali bliskovnem pogonu. Dva priključka USB 3.0 na zadnji plošči se uporabljata za uvoz vsebine ali predvajanje iz priključene naprave za shranjevanje. Če uvažate vsebino, lahko Aurenderjev program SmartCopy uporabite za množični prenos ali za selektivno kopiranje določene vsebine na notranje trde diske.

Povečanje vzorčenja in način kritičnega poslušanja
N30SA ponuja uporabniku možnost nadvzorčenja katere koli vsebine z nižjo ločljivostjo na stopnjo vzorčenja, ki jo določi uporabnik. Na voljo so trije izbori: 44,1/48kHz, 88,2/96kHz in 176,4/192kHz. Ker se rezultati razlikujejo glede na kombinacije strežnika in DAC-ja, je treba poskusiti določiti najboljše zvočne rezultate. Povečanje vzorčenja je mogoče uporabiti le, če je DAC povezan z digitalnimi izhodi SPDIF. Avdio izhod USB je vedno bitno popoln brez DSP. Kritični način poslušanja omogoča uporabniku, da premaga katero koli nebistveno računalniško dejavnost poleg minimalne potrebne, da vaša glasba zveni najbolje. Z izključitvijo osvetlitve zaslona in drugih funkcij v ozadju se sistemski viri zmanjšajo za najboljšo možno kakovost zvoka.

Aplikacija Aurender Conductor, opremljena s priročnimi funkcijami za nadzor nad vsemi funkcijami
Aplikacija Aurender Conductor spremeni iPad, iPhone, telefone in tablice Android v vsestranski uporabniški vmesnik za vse glasbene strežnike Aurender. Do vseh nastavitev in funkcij strežnika Aurender je mogoče preprosto dostopati prek menija Nastavitve, Conductor pa je opremljen z obsežnimi funkcijami, ki olajšajo brskanje in predvajanje glasbenih zbirk visoke ločljivosti. Dve pretočni storitvi, Qobuz in Tidal (potrebna je naročnina), sta vdelani v aplikacijo Conductor, kar omogoča enostaven dostop do milijonov albumov visoke ločljivosti. Ker so integrirane, lahko povezave do vsebin, ki jih najdete v storitvah pretakanja, dodate v vašo glavno knjižnico datotek, kar olajša združevanje in zbiranje vsebine na enem mestu.

MQA Core Decoder (izbirni nakup v aplikaciji)
Aurenderjeva nadgradnja MQA Core Decoder omogoča MQA Core ali first unfold, ki omogoča predvajanje datotek MQA do 88,2 kHz ali 96 kHz. To je koristno, če uporabljate DAC, ki ni MQA, saj bo jedrno dekodiranje prineslo nekaj prednosti vsebine, kodirane z MQA. Poleg tega bo MQA Core Decoder deloval z DAC-ji, ki izvajajo upodabljanje MQA, ki je druga stopnja dekodiranja MQA. Skupaj zagotavljata popolno dekodiranje MQA.

Oddaljena internetna tehnična podpora
Pošiljanje zahteve za oddaljeno podporo prek aplikacije Aurender omogoča inženirjem hitro diagnosticiranje in odpravljanje težav prek interneta. Ta storitev lahko popravi težave z datotekami, programsko opremo ali vdelano programsko opremo in je na voljo brezplačno.

  • Proizvajalec: AURENDER
  • Model: aurender_n30sa

Informativna cena:
€ 27.900,00
(vključuje 22% DDV)