Meni
Your Cart
N20-Glasbeni strežniki, AURENDER
N20-Glasbeni strežniki, AURENDER
N20-Glasbeni strežniki, AURENDER
N20-Glasbeni strežniki, AURENDER
N20-Glasbeni strežniki, AURENDER
N20-Glasbeni strežniki, AURENDER
N20-Glasbeni strežniki, AURENDER
N20-Glasbeni strežniki, AURENDER
N20-Glasbeni strežniki, AURENDER
N20-Glasbeni strežniki, AURENDER
N20-Glasbeni strežniki, AURENDER
N20-Glasbeni strežniki, AURENDER

AURENDER
N20

Glasbeni strežnik/streamer za predpomnjenje visoke ločljivosti
2 x reža za 2,5-palčni trdi disk ali pogon SSD (namesti uporabnik)
USB, AES/EBU, koaksialni, BNC, optični izhodi in vhod Word Clock


Predpomnjen glasbeni strežnik/streamer N20 zagotavlja zvestobo, funkcije in prilagodljivost, ki se bodo digitalnemu avdiofilu zdeli privlačni in pomembni. Bistvena prednost je, da N20 vsebuje dva prazna prostora za shranjevanje. To vam omogoča, da prilagodite prostor za shranjevanje, da kar najbolje ustreza vašemu proračunu in predvideni uporabi. Danes na primer mnogi ljubitelji glasbe poslušajo izključno pretočne vsebine. Notranji pomnilnik torej ni potreben (čeprav ga je mogoče preprosto dodati kadar koli, če želite). Imate skromno glasbeno zbirko? Namestite poceni 2TB trdi disk. Ste lastnik ogromne glasbene knjižnice? Prijavite se za 2 diska SSD ali HDD. Popolnoma naložen N20 lahko sprejme neverjetnih 16 TB polprevodniškega pomnilnika!

Znotraj serije modelov Aurender N20 resnično predstavlja najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo v smislu zvočne zmogljivosti, funkcij in funkcionalnosti. Številne tehnike načrtovanja za izboljšanje zmogljivosti, topologije vezij in nadgrajeni sestavni deli so bili uporabljeni za spodbujanje njegovega napredka pri reprodukciji digitalnega zvoka.

Intel Quad Core CPE se uporablja za podporo najzahtevnejšim kodekom digitalnih datotek, vključno z izvornim prenosom DSD512. Ta procesor z izjemno lahkoto in samozavestjo upravlja z vsemi vrstami in oblikami datotek. Naš paket digitalnih izhodov SPDIF najnovejše generacije uporablja ozemljitev, izolirano od transformatorja, za najnižjo možno raven hrupa, naš izhod USB Audio Class 2.0 pa ima koristi od naših najnovejših zasnov za zmanjšanje tresenja in šuma. Vključen je tudi vhod besedne ure. To omogoča priključitev zunanje besedne ure, kar našo referenčno zmogljivost SPDIF digitalnega izhoda dvigne še višje! In dvojno izolirana vrata Ethernet LAN občutno zmanjšajo hrup omrežja/usmerjevalnika, s čimer znižajo celotno raven hrupa sistema za jasnejši in bolj neokrnjen zvočni signal.

Vendar pa izboljšave niso omejene le na izjemno zvočno zmogljivost N20. Nov, drzen 8,8-palčni barvni zaslon sprednje plošče ponazarja naslovnico albuma ter ime albuma in izvajalca z velikim in živahnim prikazom. Praktično gledano ima notranji neprekinjeni napajalnik (UPS) možnost varne zaustavitve ob nenadnem izpadu električne energije, s čimer prepreči okvaro sistema in/ali diska.


Ultra-visokokakovostni digitalni avdio izhodi SPDIF in AES/EBU
AES/EBU, BNC, koaksialni in optični izhodi N20 zagotavljajo vrhunsko glasbeno predstavitev z nekaterimi DAC-ji zaradi vrhunske ure in oscilatorja. V nasprotju z asinhronimi povezavami USB, kjer DAC črpa pakete informacij iz predvajalnika, zvočni izhodi SPDIF N20 potisnejo signal v DAC v intervalih, ki jih določa vgrajena natančna ura OCXO. S tako natančno uro, ko jo enkrat slišite, jo boste želeli uporabiti.

Oven-Controlled Crystal Oscillator (OCXO) za dolgoročno zmanjšanje tresenja
OCXO so med najbolj natančnimi in stabilnimi urami, ki se danes uporabljajo, in so za red velikosti bolj natančni in stabilni kot običajni kristalni oscilatorji, ki jih običajno najdemo v računalnikih. Temperaturne spremembe povzročijo nihanje kristalnih oscilacij, kar lahko povzroči tresenje v digitalnem zvočnem signalu. Poleg tega so navadni kristali veliko manj stabilni in sčasoma izgubijo natančnost. V urah OCXO je zelo stabilen, visokokakovosten kristalni oscilator zaprt v predelu in vzdrževan pri konstantni temperaturi, da vzdržuje absolutno stabilen pretok informacij.

Natančna pretvorba DSD v PCM s FPGA
Številni DAC podpirajo dekodiranje DSD samo na svojih vhodih USB, ne pa tudi na SPDIF. Poleg tega nekateri odlični DAC-ji, ki so še vedno v uporabi, v celoti niso skladni z DSD. Zato Aurender N20 (ter W20SE in N10) vključuje to izjemno visoko kakovostno metodo pretvorbe DSD v PCM na letenju s FPGA. Nastalo izhodno frekvenco vzorčenja lahko uporabnik izbira med 88,2 kHz in 176,4 kHz, ojačanje je nastavljivo 1–6 dB, nizkopasovni filter pa omogoča nastavitve 24 Hz, 30 Hz, 40 Hz in 50 Hz.

Povsem digitalni sistem fazno zaklenjene zanke na osnovi FPGA
Popolnoma digitalni sistem fazno zaklenjene zanke (ADPLL), ki vključuje nize vrat, ki jih je mogoče programirati (FPGA) z OCXO, meri natančno čas prenosa digitalnih zvočnih podatkov in minimizira tresenje pod zanemarljive ravni. Rezultati so zvočno slišni z boljšim fokusom slike, širšo, globljo in višjo predstavitvijo zvočne scene in neverjetno analogno organsko kakovostjo.

Namenski zvočni izhod USB razreda 2.0 z napajalnim vezjem z izjemno nizkim šumom
Namenski izhod USB Audio Class 2.0 N20 je zasnovan za zagotavljanje izjemno preglednega zvočnega signala brez šuma in tresenja ter je zaščiten pred zunanjimi elektronskimi motnjami. Izboljšana zasnova v obliki modula je nameščena na ohišje za moč in vzdržljivost.

Namenski vnos Word Clock
N20 ponuja podporo za zunanjo besedno uro, ki lahko v nekaterih primerih izboljša zvočno zmogljivost SPDIF v smislu glasbenega ritma, tempa, časa in fazne skladnosti. Če želi uporabnik uporabiti ločeno glavno uro in medsebojne povezave SPDIF, je potreben glasbeni strežnik z vhodom glavne ure in DAC z vhodom glavne ure. Zunanjo besedno uro lahko nato uporabite za sinhronizacijo časa med obema digitalnima napravama, kar zagotavlja prenos podatkov brez tresenja in časovno popoln. N20 lahko sprejme besedne ure z naslednjimi frekvencami: Glavna ura: 10MHz, 12,8MHz, Besedna ura: 44,1KHz in 48KHz v večkratnikih od 1 do 512. N20 podpira tako besedno uro (dCS, DAC ali podobno) kot glavno uro (MSB DAC ali podobni) vložki.

Neprekinjeno napajanje (UPS)
V središču vsakega glasbenega strežnika je v bistvu računalnik. Kot vsak namizni računalnik ne mara, ko se njegova električna povezava nenadoma prekine. V primeru izpada napajanja z izmeničnim tokom ali trenutnega "porjavitve" je N20 zaščiten s pametnim napajalnikom na osnovi super kondenzatorja, ki omogoča, da enota ostane priklopljena dovolj dolgo, da se samodejno izklopi. To preprečuje, da bi se sistem in trdi diski poškodovali zaradi izgube izmeničnega toka.

Pomnilnik trdega diska, ki ga lahko namesti uporabnik, s predpomnilnikom SSD za predvajanje
N20 zagotavlja neprimerljivo prilagodljivost v smislu vrste in zmogljivosti pogona, ki ga je mogoče namestiti. Vsak od dveh pladnjev na zadnji plošči je lahko opremljen s trdim diskom 1TB/2TB/4TB ali 5TB ali SSD diskom 1TB/2TB/4TB ali 8TB. Lahko se odločite za namestitev enega ali obeh, da se prilagodite vaši trenutni zmogljivosti in/ali prihodnji razširitvi vaših digitalnih datotek. Če so ti notranji trdi diski nameščeni, nudijo prostor za shranjevanje vaše glasbene knjižnice, notranji pogon SSD s 500 GB pa se uporablja za predpomnilnik glasbe za predvajanje. Če je izbrana pesem ali album že predpomnjen na pogonu SSD, shranjevalni pogon ostane nedejaven. To zmanjša obremenitev sistemskih sredstev in obrabo trdega diska. Poleg tega je s predpomnjenjem skladb na pogon SSD za predvajanje popolnoma odpravljen električni in akustični šum, ki nastane zaradi vrtečih se diskov, premikajočih se glav in motorjev.

Podpora za USB HDD in NAS (Network-Attached Storage).
Najbolj poenostavljen primer uporabe se pojavi, ko je glasba shranjena v notranjem pomnilniku Aurenderja. Vendar pa je platforma Aurender zmožna tudi brezhibne integracije vsebine, shranjene na NAS, zunanjem trdem disku USB ali bliskovnem pogonu. Dve vrati USB 2.0 na zadnji plošči se uporabljata za uvoz vsebine ali predvajanje iz priključene pomnilniške naprave. Če uvažate vsebino, lahko Aurenderjevo funkcijo SmartCopy uporabite za množični prenos ali selektivno kopiranje določene vsebine na notranje trde diske.

Povečanje vzorčenja in način kritičnega poslušanja
N20 ponuja uporabniku možnost nadvzorčenja katere koli vsebine z nižjo ločljivostjo na stopnjo vzorčenja, ki jo določi uporabnik. Na voljo so trije izbori: 44,1/48kHz, 88,2/96kHz in 176,4/192kHz. Ker se rezultati razlikujejo glede na kombinacije strežnika in DAC, je zvočne rezultate treba določiti z eksperimentiranjem. Povečanje vzorčenja vpliva samo na digitalne izhode SPDIF sistema, ne pa na USB. Kritični način poslušanja je funkcija, ki uporabniku omogoča, da odpravi vsa opravila v ozadju in vezja, ki niso bistvena za predvajanje glasbe. Z izključitvijo osvetlitve zaslona in onemogočanjem drugih funkcij v ozadju se sistemski viri zmanjšajo za najboljšo možno kakovost zvoka.

Aplikacija Aurender Conductor, opremljena s priročnimi funkcijami za nadzor nad vsemi funkcijami
Aplikacija Aurender Conductor spremeni iPad, iPhone, telefone in tablice Android v vsestranski uporabniški vmesnik za vse glasbene strežnike Aurender. Do vseh nastavitev in funkcij strežnika Aurender je mogoče preprosto dostopati prek menija Nastavitve, Conductor pa je opremljen z obsežnimi funkcijami, ki olajšajo brskanje in predvajanje glasbenih zbirk visoke ločljivosti. Dve pretočni storitvi, Qobuz in Tidal (potrebna je naročnina), sta vdelani v aplikacijo Conductor, kar omogoča enostaven dostop do milijonov albumov visoke ločljivosti. Vsebino, ki jo najdete v storitvah pretakanja, je mogoče enostavno integrirati v vašo glavno knjižnico datotek, kar olajša združevanje in zbiranje vsebine na enem mestu.

MQA Core Decoder (izbirni nakup v aplikaciji)
Aurenderjeva nadgradnja MQA Core Decoder omogoča MQA Core ali first unfold, ki omogoča predvajanje datotek MQA do 88,2 kHz ali 96 kHz. To je koristno, če bo uporaba DAC, ki ni MQA, kot jedrno dekodiranje prinesla nekaj prednosti MQA iz vsebine, kodirane z MQA. Poleg tega bo MQA Core Decoder deloval z DAC-ji, ki izvajajo upodabljanje MQA, ki je druga stopnja dekodiranja MQA. Skupaj zagotavljata popolno dekodiranje MQA.

Oddaljena internetna tehnična podpora
Pošiljanje zahteve za oddaljeno podporo prek aplikacije Aurender omogoča inženirjem hitro diagnosticiranje in odpravljanje težav prek interneta. Ta storitev lahko popravi težave z datotekami, programsko opremo ali vdelano programsko opremo in je na voljo brezplačno.

  • Proizvajalec: AURENDER
  • Model: aurender_n20

Informativna cena:
€ 13.900,00
(vključuje 22% DDV)