Meni
Your Cart
8300CDQ-Predojačevalniki, AUDIOLAB
8300CDQ-Predojačevalniki, AUDIOLAB
8300CDQ-Predojačevalniki, AUDIOLAB
8300CDQ-Predojačevalniki, AUDIOLAB
8300CDQ-Predojačevalniki, AUDIOLAB
8300CDQ-Predojačevalniki, AUDIOLAB

AUDIOLAB
8300CDQ Predojačevalnik z DAC

CD predvajalnik / DAC / predojačevalnik

Tej specifikaciji novi 8300CDQ dodaja visokokakovostno analogno predojačevalno vezje, povezano s tremi stereo pari RCA vhodov na ravni linije za povezavo analognih virov. Vezje predojačevalnika je čim bolj preprosto z uporabo visokokakovostnih komponent za ohranjanje čistosti signala, pri čemer linijski vhodni signali prehajajo v natančno analogno stopnjo glasnosti. Veliko truda je bilo vloženega v fizično postavitev vezja 8300CDQ, ki ščiti občutljiv odsek predojačevalca pred šumnimi motnjami.


MQA

8300CDQ popelje na višjo raven in zdaj vključuje tehnologijo MQA, ki vam omogoča predvajanje zvočnih datotek in tokov MQA ter zagotavlja zvok izvirnega glavnega posnetka.

MQA (Master Quality Authenticated) je nagrajena britanska tehnologija, ki zagotavlja zvok originalnega glavnega posnetka. Glavna datoteka MQA je popolnoma overjena in je dovolj majhna za pretakanje ali prenos.


Zvok znanosti

8300CDQ dodaja dodatno prilagodljivost z vključitvijo namenskega neposredno vezanega ojačevalnika za slušalke s tokovnim povratnim vezjem. Dostopan prek 6,35 mm vtičnice na sprednji strani, njegova pasovna širina ojačanja in visoka hitrost obračanja zagotavljata dinamično, podrobno in privlačno delovanje z vsemi vrstami slušalk.

Zadnja ključna funkcija, predstavljena v 8300CDQ, je dekodiranje MQA (Master Quality Authenticated). Zamisel soustanovitelja Meridian Audio Boba Stuarta, MQA, je digitalni zvočni format, zasnovan za pretakanje glasbe v visoki ločljivosti in je na voljo prek naročnine na Tidalovo raven 'HiFi' (med drugimi viri). 8300CDQ razpakira podatke MQA – prejete prek vhoda USB – v polni ločljivosti izvirne datoteke in prenese signal skozi svojo DAC in predojačevalno stopnjo, pripravljeno za napajanje ojačevalnika moči ali aktivnih zvočnikov.

Audiolabovo rešitev za dekodiranje MQA je razvil John Westlake, eden največjih britanskih strokovnjakov za digitalni zvok. Obstaja več načinov za omogočanje predvajanja MQA na zvočnih napravah in vsi zvočno niso enaki. Westlakova rešitev poveča potencial formata, tako kot zasnova 8300CDQ črpa najboljšo kakovost zvoka iz drugih zvočnih kodekov in seveda CD-jev

Prvotna predvajalnika CD-jev Audiolab, ki sta bila predstavljena leta 2010 – 8200CD in 8200CDQ – sta bila vsesplošno priznana zaradi vrhunske kakovosti zvoka in prilagodljivosti. Leta 2015 je prispela serija 8300 in oba predvajalnika serije 8200 je zamenjal 8300CD, ki je gradil na izjemnem slovesu svojih predhodnikov. Do sedaj je trajalo, da se je temu predvajalniku pridružil izboljšani 8300CDQ, ki je nadalje razvijal Audiolabovo klasično linijo predvajalnikov CD-jev, da bi dosegel še višje višine.


Poleg zgoraj opisanih dodatnih funkcij se 8300CDQ opira na zgledno vezje, ki ga vsebuje obstoječi 8300CD, vključno z:

• Transportni mehanizem CD-jev z režo
Prenos CD-jev z režo za nalaganje CD-jev 8300CDQ, ki deluje hitro in je oblikovan, zagotavlja odlično zanesljivost. Digitalni medpomnilnik za vnaprejšnje branje zmanjša napake pri branju diska in omogoča predvajanje opraskanih CD-jev, ki jih običajni mehanizmi ne morejo prebrati. Visoka stabilnost diska in nizka dovzetnost za resonanco prispevata k vrhunski kakovosti zvoka CD-ja 8300CDQ.

• Digitalni vhodi visoke ločljivosti
Pet digitalnih vhodov obsega 1x asinhroni USB in 4x S/PDIF (2x koaksialni in 2x optični). Digitalni zvok visoke ločljivosti je podprt do 32-bit/384kHz PCM in DSD256, združljivost USB HID pa omogoča nadzor brez gonilnika povezanega računalnika, računalnika Mac ali medijskega predvajalnika.

• 32-bitni ESS Sabre DAC
Prenos CD-jev in digitalni vhodi napajajo odsek DAC z referenčnim čipom ESS Sabre32 Reference v njegovem srcu, ki uporablja arhitekturo HyperStream in eliminator tresenja časovne domene tehnologije ESS za zagotavljanje ultra nizkega šuma in visokega dinamičnega razpona. Nobeno podjetje ne ve več o čim boljšem izkoriščanju te 32-bitne, osemkanalne hibridne multi-bitne Delta-Sigma DAC tehnologije kot Audiolab; 8200CD in 8200CDQ sta bili med prvimi avdio komponentami, ki so ga uporabljale, in podjetje od takrat izpopolnjuje njegovo implementacijo. Proces pretvorbe vključuje 512 elementov DAC (256 na kanal), od katerih vsak deluje na 84,672 MHz – vsi digitalni avdio viri, ne glede na hitrost vzorčenja, so vzorčeni ali prevzorčeni na to frekvenco.

• Zgledno zmanjšanje tresenja
Okoli čipa DAC so obsežni ukrepi za zmanjšanje tresenja (digitalnega popačenja) na izginjajoče nizke ravni. Previdna postavitev vezja in tihi napajalniki dopolnjujejo DAC-ov patentirani pretvornik hitrosti vzorčenja Sabre32 in pametno vezje DPLL (Digital Phase Locked Loop), ki radikalno zmanjšuje napake v časovni domeni iz vseh digitalnih vhodnih virov.

• Izolacija časovne domene
Medtem ko pretvornik hitrosti vzorčenja Sabre32 praktično odpravi tresenje znotraj digitalne domene, bodo artefakti, povzročeni z zunanjo 'analogno domeno', ki jih povzroči preboj RF, sklopitev PSU in tako naprej, vplivali na zvočno zmogljivost DAC. Audiolab rešuje to težavo prek svojega vezja CATDA (Cascaded Asynchronous Time Domain Attenuator). To vezje izolira substrat DAC od zvočno škodljivih artefaktov, ki vplivajo na nesinhrone digitalne vhodne podatke. Da bi dosegli najboljšo možno zmogljivost, se uporabljajo tri enake kaskadne stopnje – vsaka posamezna stopnja zagotavlja povečano izolacijo, s čimer se poveča časovna zmogljivost, tudi pri višjih RF frekvencah.

• Izbirni digitalni filtri
Ko je tehnologija digitalne reprodukcije zvoka napredovala, je pomembnost značilnosti rekonstrukcijskih digitalnih filtrov postala bolj cenjena. Audiolab 8300CDQ ima sedem uporabniško izbranih filtrov za avdio podatke PCM (vključno s CD-jem) in štiri ultrazvočne filtre za DSD podatke. Te nastavitve omogočajo uporabniku, da prilagodi delovanje 8300CD glede na konfiguracijo sistema, kakovost digitalne datoteke in osebni okus.

• Diskretne analogne stopnje razreda A in sofisticirano napajanje
Analogne izhodne stopnje in napajalnik 8300CDQ so izjemno natančno določeni v prizadevanju za zvočno odličnost. Vezje vključuje velik toroidni transformator z nizkim hrupom, množico rezervoarskih/gladilnih kondenzatorjev, impresivno število regulacijskih čipov in diskretnih tranzistorskih (namesto op-amp) analognih stopenj na izhodu z ultra nizko impedanco za pogon katerega koli kabla in kakršno koli obremenitev. Napajalnik vključuje 29 reguliranih napajalnih tirnic, vključno z več ultra tihimi regulatorji, z obsežnimi ukrepi proti kontaminaciji napajalnika in navzkrižnim sklopom.

  • Proizvajalec: AUDIOLAB
  • Model: audiolab_8300CDQ

Informativna cena:
€ 1.499,00
(vključuje 22% DDV)

Razpoložljive možnosti